• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zámecké brambory

autor: Zdena z JM
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg brambory
    • 200
      g anglická slanina
    • 250
      ml šlehačka
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu slaniny s cibulí. Nahoře bude vrstva brambor. Vše zalejeme šlehačkou a upečeme.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťouchané brambory se slaninou

Šťouchané brambory se slaninou

Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou

Sedlácké brambory s bryndzou a…

Brambory s vejci na slanině

Brambory s vejci na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evulkaaa | 20. 6. 2012 08:31

    Já je zapékám zrovna s masem. :-) a tyto brambory miluju <3

  • pippiva
    pippiva | 16. 4. 2012 09:42

    Me se slehacka nepripalovala. Nepekla jste treba na prilis vysokou teplotu?

  • Milada | 28. 2. 2011 22:50

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem tento recept dělala připalovala se mi ta šlehačka. Poradíte mi prosím jak to udělat aby se mi nepřipalovala? Dát ji tam později? Děkuji.Jinak moc dobré.

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova | 3. 2. 2011 11:02

    Dobrý den Zdeno, zařazení si můžete upravit jako autorka receptu sama. Stačí kliknout na editovat a objeví se Vám možnost nastavení u receptu. Již jsem to ale udělala v redakčním systému, tak to je jen pro info.

  • Zdena z JM | 3. 2. 2011 08:24

    Nepatří do masa a uzenin.Jen ty přílohy a pokrmy z brambor.Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 8. 1. 2011 18:17

    Vyborne! Podavala jsem jako samostatny chod jen se salatem,mazel nebyl moc nadseny z te slehacky,ale podle me je to moc dobra kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Pepř mletý Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

610
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
93
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
15
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
13
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda

Zajímavé články

Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká drůbeží játra
Zámecká drůbeží játra
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
Zamilovaný dort
Zamilovaný dort
Zapečená (nejen) krůtí játra
Zapečená (nejen) krůtí játra
  • Recepty.cz
  • Zámecké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact