• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
Napište svůj komentář k receptu

Zámecká drůbeží játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecká drůbeží játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g játra drůbeží
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
2
Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
3
Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Drubeží játra na víně

Drubeží játra na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:42

    Hodně dobrý recept. Akorát příště dám cibulku rovnou do jater. Jinak... jablka naprostý luxus :-)

  • Houska68
    Houska68 | 20. 3. 2018 16:38

    Moc dobrý nápad kombinace jater a jablek. Přidáváme trošku sojovky.

  • Villazon | 24. 10. 2015 13:00

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  • Maralitom | 30. 10. 2012 14:00

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:39

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • recepty 73 | 17. 7. 2009 16:28

    Nejdřív převládala velká nedůvěra,ale s čerstvým pečivem to byla pohádka.Jiří

  • Radka Třešňáková | 7. 1. 2009 19:32

    Je to vynikající, právě jsem dojedla:-) Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a tatarku:-)tu já prostě můžu ke všemu...díky za recept, ukládám do oblíbených...

  • Šárka Rudlová | 11. 12. 2008 17:13

    Je to pohádka! Příště dám ještě víc jablek, jsou vážně super.

  • john58 john58 | 22. 11. 2008 14:45

    zaklad jsem pouzil podle Vaseho navodu, ale protoze jsem nemel jablka, tak jsem k jatrum pridal chilli a jedno vejce, rozmichal / rucne /, pridal hladkou mouku a trochu oregana, tesne pred zaverem jsem mirne podlil a na uplny zaver pridal "kapku" kecupu...

  • Eva Přecechtělová | 17. 10. 2007 13:40

    Velmi dobré dávám 1.

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:18

    Samozřejmě je to velké urychlení, obalovat to v sáčku, také to tak dělám. Ta zvláštnost receptu spočívá v té pečené cibuli a hlavně jablku.

  • m v | 30. 9. 2007 01:40

    možná by bylo jednodušší nasypat do sáčku suroviny k obalení , promíchat a játra v tom prohodit,,obalí se bez práce. Takto totiž dělám jen tak restovaná drůbeží játra a dokonce i tu mouku solím a játra netvrdnou,, opékám dost zprudka na oleji,, udělá se křupavá kůrčička,, podávám s bramborem,tatarkou a zeleninovou oblohou nebo kdo jak rád..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Jablka Játra Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

13
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
11
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
10
Krůtí kostky se žampiony
Krůtí kostky se žampiony
10
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
10
"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact