• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
Napište svůj komentář k receptu

Zámecká drůbeží játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecká drůbeží játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g játra drůbeží
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
2
Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
3
Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Drubeží játra na víně

Drubeží játra na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:42

    Hodně dobrý recept. Akorát příště dám cibulku rovnou do jater. Jinak... jablka naprostý luxus :-)

  • Houska68
    Houska68 | 20. 3. 2018 16:38

    Moc dobrý nápad kombinace jater a jablek. Přidáváme trošku sojovky.

  • Villazon | 24. 10. 2015 13:00

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  • Maralitom | 30. 10. 2012 14:00

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:39

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • recepty 73 | 17. 7. 2009 16:28

    Nejdřív převládala velká nedůvěra,ale s čerstvým pečivem to byla pohádka.Jiří

  • Radka Třešňáková | 7. 1. 2009 19:32

    Je to vynikající, právě jsem dojedla:-) Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a tatarku:-)tu já prostě můžu ke všemu...díky za recept, ukládám do oblíbených...

  • Šárka Rudlová | 11. 12. 2008 17:13

    Je to pohádka! Příště dám ještě víc jablek, jsou vážně super.

  • john58 john58 | 22. 11. 2008 14:45

    zaklad jsem pouzil podle Vaseho navodu, ale protoze jsem nemel jablka, tak jsem k jatrum pridal chilli a jedno vejce, rozmichal / rucne /, pridal hladkou mouku a trochu oregana, tesne pred zaverem jsem mirne podlil a na uplny zaver pridal "kapku" kecupu...

  • Eva Přecechtělová | 17. 10. 2007 13:40

    Velmi dobré dávám 1.

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:18

    Samozřejmě je to velké urychlení, obalovat to v sáčku, také to tak dělám. Ta zvláštnost receptu spočívá v té pečené cibuli a hlavně jablku.

  • m v | 30. 9. 2007 01:40

    možná by bylo jednodušší nasypat do sáčku suroviny k obalení , promíchat a játra v tom prohodit,,obalí se bez práce. Takto totiž dělám jen tak restovaná drůbeží játra a dokonce i tu mouku solím a játra netvrdnou,, opékám dost zprudka na oleji,, udělá se křupavá kůrčička,, podávám s bramborem,tatarkou a zeleninovou oblohou nebo kdo jak rád..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Jablka Játra Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

112
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
49
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
42
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
41
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact