• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
Napište svůj komentář k receptu

Zámecká drůbeží játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zámecká drůbeží játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g játra drůbeží
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • pepř mletý
    • sůl
    • paprika
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.
2
Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.
3
Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Drubeží játra na víně

Drubeží játra na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:42

    Hodně dobrý recept. Akorát příště dám cibulku rovnou do jater. Jinak... jablka naprostý luxus :-)

  • Houska68
    Houska68 | 20. 3. 2018 16:38

    Moc dobrý nápad kombinace jater a jablek. Přidáváme trošku sojovky.

  • Villazon | 24. 10. 2015 13:00

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  • Maralitom | 30. 10. 2012 14:00

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:39

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • Zlatka Plocková | 6. 2. 2010 19:34

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  • recepty 73 | 17. 7. 2009 16:28

    Nejdřív převládala velká nedůvěra,ale s čerstvým pečivem to byla pohádka.Jiří

  • Radka Třešňáková | 7. 1. 2009 19:32

    Je to vynikající, právě jsem dojedla:-) Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory a tatarku:-)tu já prostě můžu ke všemu...díky za recept, ukládám do oblíbených...

  • Šárka Rudlová | 11. 12. 2008 17:13

    Je to pohádka! Příště dám ještě víc jablek, jsou vážně super.

  • john58 john58 | 22. 11. 2008 14:45

    zaklad jsem pouzil podle Vaseho navodu, ale protoze jsem nemel jablka, tak jsem k jatrum pridal chilli a jedno vejce, rozmichal / rucne /, pridal hladkou mouku a trochu oregana, tesne pred zaverem jsem mirne podlil a na uplny zaver pridal "kapku" kecupu...

  • Eva Přecechtělová | 17. 10. 2007 13:40

    Velmi dobré dávám 1.

  • Hela - | 30. 9. 2007 09:18

    Samozřejmě je to velké urychlení, obalovat to v sáčku, také to tak dělám. Ta zvláštnost receptu spočívá v té pečené cibuli a hlavně jablku.

  • m v | 30. 9. 2007 01:40

    možná by bylo jednodušší nasypat do sáčku suroviny k obalení , promíchat a játra v tom prohodit,,obalí se bez práce. Takto totiž dělám jen tak restovaná drůbeží játra a dokonce i tu mouku solím a játra netvrdnou,, opékám dost zprudka na oleji,, udělá se křupavá kůrčička,, podávám s bramborem,tatarkou a zeleninovou oblohou nebo kdo jak rád..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Jablka Játra Paprika Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Medová žebra

Medová žebra

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

111
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
20
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
14
Klasická česnečka
Klasická česnečka

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zámecká paštika
Zámecká paštika
Zámecké brambory
Zámecké brambory
Zamilovaná očka
Zamilovaná očka
  • Recepty.cz
  • Zámecká drůbeží játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact