• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Zakryté hovězí plátky

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zakryté hovězí plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 750
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • tatra

Postup přípravy receptu

1
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Vyndáme na talíř a do výpeku dáme asi 1/3 cibule a necháme ji do zlatava osmažit.
2
Pak přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme, ale ne úplně do měkka. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, zbytek nakrájené cibule, na kostičky nakrájený bůček nebo slaninu a na nudličky pokrájené okurky. Trochu osolíme, opepříme. Necháme dusit asi 15 minut.
3
Když je maso asi do 3/4 hotové, přendáme do pekáčku i se sosem, přikryjeme směsí z cibule, uzeného bůčku a okurek, tak aby bylo maso zakryté. To celé polijeme Tatra mlékem a dáme do trouby dodělat, asi na 30 minut. Mléko by se mělo po stranách "škvířit". Podáváme s brambory, hranolky atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aneta | 10. 6. 2013 22:43

    ty okurky

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:49

    Mě tam nechutnali okurky jinak maso dobré ,zkoušela jsem to z divočáka.

  • Jitule-f | 29. 7. 2007 15:21

    Výborné. Jen jsme použili z vepřové maso - 1 kg na to množství cibule a o polovinu více slaniny a pochutnal jsme si moc.

  • Aninka | 27. 7. 2006 18:34

    To zkusím o víkendu,to bude dobrota už podle receptu.

  • jana | 27. 7. 2006 14:10

    Tento recept vypadá velmi chutně už dopředu.Jsem milovnicí hov.masa a ráda z nej i vařím.Těším se až ochutnám.Nejlépe dnes.Dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Tatra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

507
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
92
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
47
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
27
Těstoviny s rajčaty
Těstoviny s rajčaty
23
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Zakysaná smetana s pečeným česnekem
  • Recepty.cz
  • Zakryté hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact