• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
Napište svůj komentář k receptu

Základní těsto na pizzu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní těsto na pizzu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 570
      g hladká mouka typ 00, vychlazená
    • sůl 1 a 3/4 lžičky
    • 1
      lžička sušené droždí nebo 21 g čerstvého droždí
    • hrubá mouka
    • krupičková mouka
    • kukuřičná mouka hrubá (nebo pšeničné otruby na podsypání)
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte sušené droždí, vmíchejte je přímo do mouky. Nejlépe kovovou lžící vmíchejte 1 a 3/4 hrnku studené vody, až bude všechna zapracovaná do těsta.
2
2. Vypracujte hutnější hladké těsto. Pokud je zpracováváte ručně, namáčejte si ruku do studené vody a těsto v míse hněťte, zatímco druhou rukou pootáčejte mísou. Občas směr otáčení změňte, v těstě se pak prý lépe uvolní lepek. Zpracovávejte 5 až 7 minut, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Má být pružné, ale stále lehce lepivé. Pak ho vyklopte na pracovní plochu posypanou hrubou moukou nebo krupičkou či otrubami.
3
3. Rozdělte těsto nejlépe pomocí pekařské škrabky namáčené ve studené vodě na stejně velké bochánky (získat byste jich měli 6). Bochánky poprašte hrubou moukou, ruce si také pomoučněte a bochánky vytvarujte jako kuličky. Postavte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřený olejem. Těsto také potřete olejem, plech vsuňte do velkého plastového sáčku a nechte přes noc v chladničce kynout. Pomalé kynutí zastudena je ověřený postup, který těstu zajistí úžasnou chuť a vůni!
4
4. Před pečením vyjměte bochánky z ledničky 2 hodiny předem. Pracovní plochu pomoučněte, bochánky a své ruce také. Bochánky roztlačte na placku a posléze vyválejte na požadovaný tvar. Zakryté fólií nechte ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu asi 45 minut před pečením. Pokud máte pizzový kámen, předehřejte ho v troubě. Pizzu poprašte hrubou moukou, poklaďte případně náplní a pečte na kameni nebo na obráceném plechu poprášeném moukou 5 až 8 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klin | 21. 2. 2014 16:02

    Boze, ceskej kuchtik. SMETANA, SMETANA, SMETANA.. O:-)

  • Blackty | 31. 3. 2013 10:19

    Toto testo na pizzu jsem zkousel a je vyborne. Ale ja bych do nej pridal: hladka mouka, drozdi, 30% smetanu, olej a spetku soli

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Červen Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Krupičková mouka Kukuřičná mouka Olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medovník V.

Medovník V.

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
33
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
29
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
27
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Americké lívance
Americké lívance

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Zakryté hovězí plátky
Zakryté hovězí plátky
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact