• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
Napište svůj komentář k receptu

Základní těsto na pizzu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní těsto na pizzu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 570
      g hladká mouka typ 00, vychlazená
    • sůl 1 a 3/4 lžičky
    • 1
      lžička sušené droždí nebo 21 g čerstvého droždí
    • hrubá mouka
    • krupičková mouka
    • kukuřičná mouka hrubá (nebo pšeničné otruby na podsypání)
    • olej na potření

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte sušené droždí, vmíchejte je přímo do mouky. Nejlépe kovovou lžící vmíchejte 1 a 3/4 hrnku studené vody, až bude všechna zapracovaná do těsta.
2
2. Vypracujte hutnější hladké těsto. Pokud je zpracováváte ručně, namáčejte si ruku do studené vody a těsto v míse hněťte, zatímco druhou rukou pootáčejte mísou. Občas směr otáčení změňte, v těstě se pak prý lépe uvolní lepek. Zpracovávejte 5 až 7 minut, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Má být pružné, ale stále lehce lepivé. Pak ho vyklopte na pracovní plochu posypanou hrubou moukou nebo krupičkou či otrubami.
3
3. Rozdělte těsto nejlépe pomocí pekařské škrabky namáčené ve studené vodě na stejně velké bochánky (získat byste jich měli 6). Bochánky poprašte hrubou moukou, ruce si také pomoučněte a bochánky vytvarujte jako kuličky. Postavte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a lehce potřený olejem. Těsto také potřete olejem, plech vsuňte do velkého plastového sáčku a nechte přes noc v chladničce kynout. Pomalé kynutí zastudena je ověřený postup, který těstu zajistí úžasnou chuť a vůni!
4
4. Před pečením vyjměte bochánky z ledničky 2 hodiny předem. Pracovní plochu pomoučněte, bochánky a své ruce také. Bochánky roztlačte na placku a posléze vyválejte na požadovaný tvar. Zakryté fólií nechte ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu asi 45 minut před pečením. Pokud máte pizzový kámen, předehřejte ho v troubě. Pizzu poprašte hrubou moukou, poklaďte případně náplní a pečte na kameni nebo na obráceném plechu poprášeném moukou 5 až 8 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klin | 21. 2. 2014 16:02

    Boze, ceskej kuchtik. SMETANA, SMETANA, SMETANA.. O:-)

  • Blackty | 31. 3. 2013 10:19

    Toto testo na pizzu jsem zkousel a je vyborne. Ale ja bych do nej pridal: hladka mouka, drozdi, 30% smetanu, olej a spetku soli

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Červen Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Krupičková mouka Kukuřičná mouka Olej Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Kubánský dort

Kubánský dort

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
32
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
30
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
22
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Solaříková z Ordinace s maminkou: Neuvěřitelná podoba!

Solaříková z Ordinace s maminkou: Neuvěřitelná podoba!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na koblihy
Základní těsto na palačinky
Základní těsto na palačinky
Zakryté hovězí plátky
Zakryté hovězí plátky
Zakrytý borůvkový koláč
Zakrytý borůvkový koláč
Zákusek chudých
Zákusek chudých
  • Recepty.cz
  • Základní těsto na pizzu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact