• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
Napište svůj komentář k receptu

Základní máslový krém

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Základní máslový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g tuk
    • 80
      g cukr moučka
    • 1
      ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Přidáním různých přísad do základního krému získáme celou řadu dalších druhů krémů.
2
VANILKOVÝ - do základního krému přidáme vanilinový cukr, příp. pár kapek vanilkové esence.
3
KAKAOVÝ - do základního krému přidáme 1 lžíci kakaa
4
NUGÁTOVÝ - přidáme 3 - 5 lžic Nugety. V tomto případě můžeme při přípravě základního krému
5
použít méně cukru. Naopak můžeme přidat nastrouhané mandle nebo oříšky.
6
ČOKOLÁDOVÝ - vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády
7
KÁVOVÝ - přidáme 1 lžíci silné černé nebo instantní kávy
8
KOŇAKOVÝ - po částech vmícháme 3 lžíce hustého vaječného koňaku.
9
KOKOSOVÝ - přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu, který ale
10
přidáváme po kapkách.
11
MANDLOVÝ - přidáme 4 lžíce oloupaných jemně nastrouhaných mandlí a pro výraznější chuť i
12
trochu mandlového likéru.
13
OŘECHOVÝ - vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
14
lískových oříšků
15
OVOCNÝ - přidáme 2 lžíce zavařeniny nebo na drobné kousky pokrájené kandované nebo dobře
16
okapané kompotované ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Máslový čoko-banánový krém na muffiny

Kisel-ovesný krém, základní recept

Kisel-ovesný krém, základní recept

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikola | 1. 7. 2016 16:49

    sabčo díky zkusím ho ;-)

  • Skypy | 19. 2. 2016 04:52

    ;-)

  • Chitush | 17. 10. 2015 12:01

    Asi jo, ale plně s Vámi souhlasím je to celkem otrava číst takové ,,recepty,,

  • Lucie | 15. 5. 2015 15:31

    Super krém,děkuji

  • Mirth
    Mirth | 27. 3. 2015 16:14

    Jako krém je dobrý, ale to je proboha takový nepřekonatelný problém napsat k receptu 1 větu typu "ušleháme máslo s cukrem a do této hmoty vmícháme vychladlý pudink, který jsme připravili z mléka a jednoho sáčku pudinku?"... :-\ O:-)

  • Iveta | 16. 8. 2014 21:04

    Je vyborny <3 .. opravdu se musi studeny nebo vychladly pudink.. delala jsem rovnou z dvojite davky...mnamka..

  • anonym | 23. 3. 2014 14:48

    Díky moc jste skvělý :-) :-)

  • zvokon | 12. 1. 2014 16:18

    Pekne blby recept. Vsechno v hajzlu.

  • zuza | 22. 12. 2013 11:04

    Když se krém zdrcne, stačí nahřát ve vodní lázni a znovu vyšlehat. Popřípadě znovu vychladit.

  • mhanuliatko | 26. 3. 2013 20:46

    Kiki, mohu se zeptat, kolik cukru davate do vašeho kremu?

  • Sabca | 31. 1. 2013 14:39

    Nesmíte to máslo dávat do horkého pudingu... Ja ho delam tak, ze si ze 600/700ml mleka a dva vanilkove pudingove prasky a 4 lzice cukru uvarim puding. Po uvareni posypu povrch vanilkovym cukrem a pak jej vliju do mixeru a mixuji do vychladnuti. Po te pridam 600g masla nakrajeneho na kousky a vysleham.. a hotovo... pak z nej muzu udelat klidne i ovocny, orechovy, kavovy, proste libovolny krem. Davat do horkeho pudingu maslo je pitomost =-O ... pak to neni zakladni krem maslovy, ale uz nejake jine nahrazky...

  • Kiki Picklová | 10. 12. 2012 16:02

    Já si krém dělám tak, že si 3 balíčky pudinkového prášku uvařím do hustého pudinku v 1L mléka. Těsně před tím jak dovařuju pudink, přidám cukr moučku a vařím minututku. Stlumím plamen a vezmu si mixér - ruční a máslo - Heru a nebo Stelu - ostatní tuky, másla a margaríny se vám zdrcnou. Ještě do teplého pudinku zašlehávám roztopené máslo a šlehám max.5minut. Zde přidávám buď aroma - jaké chci a nebo barviva. Takto uvařený krém si vliju do misky a nechám zchladnout. Když je krém už schladlý dám jej na celou noc do lednice ztuhnout. Na druhý den je krásně vláčný a tuhý - vhodný na cukroví, dorty, dezety, zákusky, prostě na vše. :) Navíc nechutná jako hrudky másla a nebo hrouda pudinku. :) :-) Ja libo banánový krém - pudink volím banánový + rozmačkám 1 banán do pudinku. Je libo jahodový krém - volím jahodový pudink + jahodovou marmeládu s kouskjy jahod zašlehávám do pudinku. Je libo pořádně čokoládový krém - pudinky volím čokoládové + při vaření a šlůehání vložím mléčnou čokoládu - jak bude chladnout, vždy přidávám nasekou čokoládu - tak vznikne krém s kousky čokolády. Je libo nugátový - pravý krém - volím nugátové pudinky + vmíchám jak se vaří 3kostky nugetek - bonboniera, jak nemáte, přidám 2-3PL dobré nugety (Nutela) - tady nedávám moc cukru. A jesště se s vámi musím podělit o bezvadnou zkušenost, loni jak jsem dcerce dělala dort (tak aby byl barevný) udělala jsem si základní smetanový pudink, rozdělila jsem si ho na dvě půlky, do jedné zašlehávala jahodovou marmeládu + červené barvivo - aby byl krém výraznější a druhou půlku jsem si ochutila 4 PL švestkovými povidly a k tomu modré barvivo. Krémy suprově ladily a mezi světlým korpusem vypadaly zajímavě. :) :) Snad se vám mé receptíky budou hodit. :)

  • Kristýna | 27. 10. 2012 17:46

    Nejdrive se musi uvarit pudink podle navodu ale jen v 250 az 300ml mleka. Pri vychladnuti se obcas promicha. Behem chladnuti se utre maslo s cukrem a kdyz je pudink vychladli tak se po lzickach prida do utreneho masla s cukrem. A zakladni krem je hotov.

  • lusynda | 3. 9. 2012 13:11

    hrúúúza mléko a tuk oddělené a zdrclé !!!

  • Anna | 23. 5. 2012 14:49

    Máte pravdu. Hrůza !!!

  • Natalie | 23. 5. 2012 14:48

    Mě to taky nejde !!!!! Také řídký krém a zdrclé máslo !!!!!!!!!

  • Hana | 13. 12. 2011 19:13

    Katastrofa! Řídký krém, zdrclé máslo...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Prosinec Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Tuk Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Pečený česnek

Pečený česnek

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

152
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
84
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…
83
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
78
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
78
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Základní máslový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact