• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
Napište svůj komentář k receptu

Zajíčkův plněný zelný list

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíčkův plněný zelný list
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • vejce
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • česnek
    • cibule
    • kmín
    • masox
    • olej
    • 1
      kg mleté maso půl vepřové, půl hovězí

Postup přípravy receptu

1
Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.
2
Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.
3
Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zeleninovo-zelný mix

Zeleninovo-zelný mix

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 21. 10. 2016 08:26

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ... Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  • zuza | 16. 2. 2012 19:28

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  • jmuell1 | 31. 10. 2011 13:37

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-) Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu. Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 08:03

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  • maria krecmerova | 25. 8. 2007 09:20

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

  • Marcela | 27. 7. 2007 16:12

    Výborný recept!!! Doporučuji, znám to od mé maminky jen ty listy peče v troubě....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Masox Mléko Mleté maso Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
119
Máslové řízky
Máslové řízky
105
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact