• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
Napište svůj komentář k receptu

Zajíčkův plněný zelný list

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zajíčkův plněný zelný list
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • vejce
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • česnek
    • cibule
    • kmín
    • masox
    • olej
    • 1
      kg mleté maso půl vepřové, půl hovězí

Postup přípravy receptu

1
Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.
2
Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.
3
Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zeleninovo-zelný mix

Zeleninovo-zelný mix

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 21. 10. 2016 08:26

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ... Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  • zuza | 16. 2. 2012 19:28

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  • jmuell1 | 31. 10. 2011 13:37

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-) Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu. Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 08:03

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  • maria krecmerova | 25. 8. 2007 09:20

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

  • Marcela | 27. 7. 2007 16:12

    Výborný recept!!! Doporučuji, znám to od mé maminky jen ty listy peče v troubě....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Masox Mléko Mleté maso Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Trubičky

Trubičky

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Platýs se zeleninou
Platýs se zeleninou
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Tiramisu po česku
Tiramisu po česku
15
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Zajíčkův plněný zelný list
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact