• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Zahrádkářův guláš

autor: janikm
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zahrádkářův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 3
      ks cibule
    • 6
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa (Do 30 cm)
    • 3
      ks patizony (O průměru kolem 20 cm)
    • 6
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 5
      ks rajčata
    • pórek
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Rozpálíme olej a přidáme orestovat nahrubo nakrájenou cibuli, až je cibule sklovatá, přidáme nahrubo nakrájenou papriku a restujeme dokud paprika nezměkne, poté přidáme oloupanou a semínek zbavenou cuketu, kterou nakrájíme na kousky zhruba stejně velké jako cibule a paprika. Restujeme společně a po chvíli přidáme oloupaný a semínek zbavený patizon. Opět restujeme a vydusíme případnou vodu.
2
Pokud má zelenina tendenci připalovat se, můžeme přidat trochu oleje (ale opatrně, má tendenci vsakovat se do zeleniny, tak ať to nemáte mastné). Poté přisypeme mletou papriku a restujeme společně (pozor ať se paprika nespálí, počítejte do 50 sekund). Následně přidejte protlak a opět cca 30 - 40 sekund restujte. Následně přidejte na měsíčky nakrájená rajčata (kdo nemusíte jejich slupku, spařte a oloupejte) a nahrubo nakrájený pórek. Několikrát promíchejte a zalijte cca 1 litrem horké vody. Nyní směs duste a vyduste vodu do hustoty, kterou máte rádi (já osobně jsem nechal v hrnci jen téměř zeleninovou hmotu).
3
Nakonec dochuťte solí, prolisovaným česnekem a majoránkou. Po dochucení už jen krátce nechte projít varem, aby česnek a majoránka nezhořkly. Dobrou chuť!
4
PS1: Je možné guláš zahustit i jíškou, ale tím strácí pokrm na dietnosti a lehkosti. Záměrně jsem do receptu nepřidal brambory, protože paradoxně bramborový guláš nemusím. Platí, že se zeleninou můžete experimentovat a obmněňovat, přidávat druhy dle libosti (prostě co zrovna uroste na Vaší zahradě).
5
PS2: Kdo máte rádi pikantní chuť, můžete během vaření přidat jednu feferonku, nebo chilli koření.
6
PS3: Také můžete vylepšit nějaký masem, ale pak už to nebude Zahrádkářův guláš.
7
PS4: Jako přílohu doporučuji kolínka, nebo jiné těstoviny. Ale určitě by to mohlo být fajn s bílým pečivem nebo s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 26. 9. 2012 08:01

    Zahustila jsem malou lžičkou mouky a neměla jsem pórek. Byl výborný, dávám 1.

  • Terinka77 | 24. 9. 2012 11:46

    Trochu jsem poupravila, ale jinak dobry napad! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Majoránka Mletá sladká paprika Olivový olej Paprika Patizony Pórek Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

131
Klasické lečo
Klasické lečo
69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
41
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Zahrádkářův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact