• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkový guláš II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkový guláš II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 4
      lžíce sádlo 3-4
    • 1
      kg vepřová plec
    • 750
      g vepřová játra ledviny, srdce, játra
    • 0,50
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar Z kostí (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše necháme osmahnout. Až se vypaří všechna voda (to znamená, že zůstane jen tuk), přidáme papriku a necháme zpěnit.
2
Pak hned mírně podlijeme teplým vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme dokud maso nezměkne. Potom necháme opět vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 18. 5. 2008 07:24

    Zdenička, ja viem, o čom rozprávaš, a že to nemyslíš zle, ale už sa tu stalo, že sa to autora dotklo, tak si myslím, že je lepšie energetickú hodnotu nerozoberať. Ale už to necháme aj my, že ? Peknú nedeľu prajem:)))

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 21:19

    JÉÉÉÉÉÉÉŽIŠ Terezko, vůbec nevím o čem to mluvíš, jaké dotýkání, proč????????????? Je lepší se bavit a receptech než o pocitech- na to jsou jiné stránky.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 19:33

    Ja len, že ono sa to môže autora receptu dotknúť a je to zbytočné.

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 18:41

    To je naprosto jednoduché, vše co se týká jídla a vaření , je můj kůň a to po praktické i teoretické stránce. Počítání kalorií bystří mozek a to my důchodky potřebujeme . I když na váze a správné stravě záleží v každém věku a není od věci znát názory a zkušenosti jiných, určitě lepších kuchařek než jsem já.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 18:31

    Veď o to ide, Zdenka:))) Každý to, čo mu chutí. A určite ani tie stehienka sa nejedia denne, takže o čo ide ? Trocha ma mrzí, že keď sa tu objaví recept so smotanou, syrom a pod, je hneď poukazované na jeho kalorickú hodnotu. A keď sa objaví recept, kde sa namiesto smotany použije mlieko a je diétnejší, tak sa hneď objavujú príspevky o výmene a dodaní smotany. A pritom je to tak úplne jednoduché. Niekedy je jedlo výdatnejšie, inokedy menej výdatné. Tak sa predsa varí všade. Dnes to bude stehienko, zajtra zeleninový šalát:))) Tak prečo hneď počítať kalórie?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 17:28

    Terezko, nic proti kuřecímu stehnu, ALE trojbal se sýrem, smažené bramobrové špízy-nebudou hotové za chvilku a ještě se smetanovou majdou. Nevím, nevím, kdybych vzala tabulky kal. hodnot a začala počítat ten gulášek i když byl tam byl kousek bůčku, ale játra, srdce, ledvinka, hodně cibule bez mouky. A naproti tomu stehýnko , kdo by vyšel lépe,ale tím nechci říci, že by zabijačkový gulášek byl vzorem dietního stravování, ale jednou za čas se to dá. A zase je na každém čím chce hřešit, já jistě guláškem :-)

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 16:49

    Zdenka, ten váš vepřík bol určite podstatne kalorickejší než kuracie stehienko, ktoré ste označili za jedlo pre drevorubačov, však?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 15:52

    zabijačkový guláš, není tak dlouho co v našem chlívku každoročně kvičel vepřík, a náš guláš okoukaný od řezníka "ze zakopce" je: masko dokonale posala paní Jana, ale kořeníme mleté nové koření, mletý pepř, MÁLO majoránky, mletý kmín a zázvor naprosto bez papriky a mozeček utřený na prkénku na pánvi orestujeme na sádle a zamícháme do něj vajíčka. Bez špetky mouky. Sbíhají se mi sliny a brzy bude gulášek k velké radosti rodiny určitě na řadě. Ale bez sleziny a mozečku, v celém okolí se nedají koupit a chlívek je prázdný.

  • Jana Wernischova | 17. 5. 2008 14:37

    Také takhle vařím zabíjačkový guláš, i když ne moc často. Je to fakt pochoutka, ale také kalorická bomba, protože já část plecka nahrazuji bůčkem. Správně by do guláše měla přijít ještě slezinka, kousek ovaru z hlavy a zahušťovat mozečkem namísto moukou, ale to už jsou věci, které opravdu já a syn nemusíme, zatímco manžel litoval, že ho šidím (vlastně oba, manžela i guláš) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
16
Míša řezy
Míša řezy
12
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact