• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačkový guláš II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačkový guláš II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 4
      lžíce sádlo 3-4
    • 1
      kg vepřová plec
    • 750
      g vepřová játra ledviny, srdce, játra
    • 0,50
      lžička kmín
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • vývar Z kostí (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše necháme osmahnout. Až se vypaří všechna voda (to znamená, že zůstane jen tuk), přidáme papriku a necháme zpěnit.
2
Pak hned mírně podlijeme teplým vývarem. Osolíme, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme dokud maso nezměkne. Potom necháme opět vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme ještě 15 minut.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 18. 5. 2008 07:24

    Zdenička, ja viem, o čom rozprávaš, a že to nemyslíš zle, ale už sa tu stalo, že sa to autora dotklo, tak si myslím, že je lepšie energetickú hodnotu nerozoberať. Ale už to necháme aj my, že ? Peknú nedeľu prajem:)))

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 21:19

    JÉÉÉÉÉÉÉŽIŠ Terezko, vůbec nevím o čem to mluvíš, jaké dotýkání, proč????????????? Je lepší se bavit a receptech než o pocitech- na to jsou jiné stránky.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 19:33

    Ja len, že ono sa to môže autora receptu dotknúť a je to zbytočné.

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 18:41

    To je naprosto jednoduché, vše co se týká jídla a vaření , je můj kůň a to po praktické i teoretické stránce. Počítání kalorií bystří mozek a to my důchodky potřebujeme . I když na váze a správné stravě záleží v každém věku a není od věci znát názory a zkušenosti jiných, určitě lepších kuchařek než jsem já.

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 18:31

    Veď o to ide, Zdenka:))) Každý to, čo mu chutí. A určite ani tie stehienka sa nejedia denne, takže o čo ide ? Trocha ma mrzí, že keď sa tu objaví recept so smotanou, syrom a pod, je hneď poukazované na jeho kalorickú hodnotu. A keď sa objaví recept, kde sa namiesto smotany použije mlieko a je diétnejší, tak sa hneď objavujú príspevky o výmene a dodaní smotany. A pritom je to tak úplne jednoduché. Niekedy je jedlo výdatnejšie, inokedy menej výdatné. Tak sa predsa varí všade. Dnes to bude stehienko, zajtra zeleninový šalát:))) Tak prečo hneď počítať kalórie?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 17:28

    Terezko, nic proti kuřecímu stehnu, ALE trojbal se sýrem, smažené bramobrové špízy-nebudou hotové za chvilku a ještě se smetanovou majdou. Nevím, nevím, kdybych vzala tabulky kal. hodnot a začala počítat ten gulášek i když byl tam byl kousek bůčku, ale játra, srdce, ledvinka, hodně cibule bez mouky. A naproti tomu stehýnko , kdo by vyšel lépe,ale tím nechci říci, že by zabijačkový gulášek byl vzorem dietního stravování, ale jednou za čas se to dá. A zase je na každém čím chce hřešit, já jistě guláškem :-)

  • Tereza J. | 17. 5. 2008 16:49

    Zdenka, ten váš vepřík bol určite podstatne kalorickejší než kuracie stehienko, ktoré ste označili za jedlo pre drevorubačov, však?

  • Zdenka Korábová | 17. 5. 2008 15:52

    zabijačkový guláš, není tak dlouho co v našem chlívku každoročně kvičel vepřík, a náš guláš okoukaný od řezníka "ze zakopce" je: masko dokonale posala paní Jana, ale kořeníme mleté nové koření, mletý pepř, MÁLO majoránky, mletý kmín a zázvor naprosto bez papriky a mozeček utřený na prkénku na pánvi orestujeme na sádle a zamícháme do něj vajíčka. Bez špetky mouky. Sbíhají se mi sliny a brzy bude gulášek k velké radosti rodiny určitě na řadě. Ale bez sleziny a mozečku, v celém okolí se nedají koupit a chlívek je prázdný.

  • Jana Wernischova | 17. 5. 2008 14:37

    Také takhle vařím zabíjačkový guláš, i když ne moc často. Je to fakt pochoutka, ale také kalorická bomba, protože já část plecka nahrazuji bůčkem. Správně by do guláše měla přijít ještě slezinka, kousek ovaru z hlavy a zahušťovat mozečkem namísto moukou, ale to už jsou věci, které opravdu já a syn nemusíme, zatímco manžel litoval, že ho šidím (vlastně oba, manžela i guláš) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Marinované špízy

Marinované špízy

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

132
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
35
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zabijačkový guláš II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact