• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Zabijačková polévka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zabijačková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso (Hlava, koleno)
    • pepř celý
    • nové koření
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g kořenová zelenina
    • 100
      g kroupy
    • 200
      ml vepřová krev
    • 1
      lžíce sádlo
    • majoránka
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso vložíme do studené osolené vody spolu s kořením a očištěnou kořenovou zeleninou a jednou cibulí. Zvlášť uvaříme kroupy, necháme je vychladnout, zalijeme vepřovou krví a důkladně promícháme. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme ji procezeným vývarem s masem, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme připravené kroupy s krví.
2
Do polévky vložíme obrané nakrájené maso, dochutíme česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Chvíli povaříme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Ovocná polévka se smetanovými nočky

Ovocná polévka se smetanovými nočky

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 22. 12. 2013 05:44

    Nesmíte ji nechat převařit.Mírně probublávat ale opravdu mírně a hlavně pořád míchat neodcházet od toho.Pak je to super :-)

  • Ivča | 10. 1. 2013 09:01

    Ne ne, polévka se nesmí začít vařit, tedy bublat. Jinak se krev okamžitě srazí a nikdo to nezachrání. Nezkysne, pokud se vymýchá až do studena ;-) .

  • synekjan | 5. 12. 2012 16:58

    Obarvené kroupy se pomalu za stálého míchání,přidávají nejlépe do vlažné polívky,je to sice trochu zdlouhavé,než to přijde do varu.Já osobně to vařím hodinu a nestalo se mě,že se to srazí,polévka je krásně krémová

  • Ivan Přenosil | 23. 2. 2012 16:54

    Dobrý den. Se zájmem jsem si přečetl Vaše komentáře a musím přiznat, že se mi ještě ani jednou nepodařilo docílit té nesražené, "krémové" prdelačky, o které píše pan Luděk. Podotýkám, že jsem skutečně vyzkoušel snad všechny rady starých řezníků i amatérských kulinářů. V nejbližších dnech mě čeká po delší době opět ten nádherný rituál (výroba tlačenky, jitrnic a jelítek) a já už mám teď obavy, aby se krev nesrazila...

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 11. 2010 15:22

    Dobrý den, děkujeme za upozornění. Jednotku jsem opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 18. 11. 2010 14:59

    Opravte prosím to množství krve. :-P

  • Někdo | 15. 11. 2010 11:20

    200 ml vepřové krve

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:20

    Iný kraj, iný mrav ako sa u nás hovorí :))) Ale v každom prípade rajcupa nemá chybu :)))

  • Máří | 11. 10. 2007 15:24

    Vidíte, Terezo, a já jsem úplně přestala zabijačkovou polévku jíst, protože v manželově rodině taky nechávají krev srazit a mě to vadí. Doma jsme krev vždycky vymíchávali při zabijačce až do vychladnutí a pak při zaváření do polévky se muselo taky pořád míchat až k varu. Byla to záležitost osobní cti hospodyně, aby do výslužky nedala polévku sraženou.

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 14:32

    Katka ďakujem za radu, to ma nenapadlo. Inak, ja mám z tej polievky najradšej práve tú zrazenú krv.

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:16

    Naopak, nám řezník vždy tvrdil, že když se přidá krev, tak se polévka musí ještě aspoň 20 min.vařit,jinak zkysne.A nikdy se krev nezdrcla.

  • Kateřina Dvořáková | 11. 10. 2007 10:08

    My krev kupujeme v období zabijaček v řeznictví. Ale asi ji nemají všude. Záleží na řezníkovi. Zkuste se optat, třeba Vás někam nasměrují...

  • Tereza J. | 10. 10. 2007 18:50

    U nás sa práve varí rajcupa tak, že tá krv sa musí zraziť. Musia v nej byť kúsky zrazenej krvi. Len odkiaľ teraz tú krv ? Nikto už nič nezabíja...

  • ) Dvořáková | 10. 10. 2007 15:18

    Zabijačková polévka je moje nej nej! Na té jsem vyrostla a na té i zestárnu. Jen jsem chtěla napsat, že moje babička už tenkrát povídala, že ve chvíli, kdy jsem přidá do polévky krev, už se nesmí vařit! Jinak se to zdrcne. A taky že se to zdrcne ;c)

  • Luděk ------- | 1. 11. 2006 01:42

    Krev je třeba velmi dobře rozmíchat a přecedit na jemném sítu a velmi pomalu za stálého míchání pak přilévat do vývaru a provařovat. Krup si dá do talíře každý kolik chce a navrch přidáváme trochu nadrobno nasekané na sádle do růžova osmažené cibulky. Zbylou polévku je třeba míchat do úplného vychladnutí, aby se nezavřela a nezkysla. Bývá hezky hladká a krémová bez krupiček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kořenová zelenina Kroupy Majoránka Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová krev Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
22
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
20
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
19
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky,…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa
Zabaione - Italský desert
Zabaione - Italský desert
Zabalená vepřová panenka
Zabalená vepřová panenka
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové bramborové knedlíky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové palačinky
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem,…
  • Recepty.cz
  • Zabijačková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact