• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vývar s rýžovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Vývar s rýžovými knedlíčky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vývar s rýžovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g kořenová zelenina -směs
    • maso na polévku: hovězí, vepřové, kuřecí, slepičí...
    • sůl
    • pepř mletý
  • Knedl
    • 1
      miska rýže -vařená,
    • 1
      ks vejce
    • jemná strouhanka -na zahuštění
    • sůl
    • bylinky dle chuti,nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo jí vyjmeme. Maso pokrájíme a necháme ve vývaru. Z osolené rýže (malá mistička) a vejce si umícháme hustší kašičku, kterou ještě zahustíme strouhankou na takovou konzistenci, aby se dala mokrou lžičkou nabírat z misky a knedlíčky držely tvar. Takovýmto způsobem tvořené knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru, kde je cca 2 minuty zavaříme (záleží na velikosti knedlíčků - vyzkoušíme).
2
Do těstíčka můžeme vmíchat posekané bylinky dle chuti. Polévku dozdobíme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Vývar se šunkovými knedlíčky

Vývar se šunkovými knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anceninka | 21. 5. 2018 15:16

    Super. Strouhanku doporučuji z celozrnného pečiva. :)

  • Dvorackova | 3. 8. 2011 14:27

    Delala jsem spis knedliky nez knedlicky a tak jsem je varila trochu dyl. Je to zase nejaka zmena v zavarkach a chutnaly nam.

  • Denisa | 19. 5. 2011 08:47

    Docela dietní záležitost, ale chutnala nám moc :-)) .

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:56

    Už je opraveno, slova v poznámkách k ingrediencím oddělená čárkou nebyla oddělena mezerou, systém to tudíž zaznamenal jako jedno dlouhé slovo.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:06

    Mě také, pošlu to dál, bude to technický problém, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 7. 2. 2011 22:09

    U tohoto receptu se mi špatně zobrazuje políčko s množstvím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Jemná strouhanka Kořenová zelenina Maso Pepř mletý Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

103
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
87
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
59
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
42
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s masovými taštičkami
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
  • Recepty.cz
  • Vývar s rýžovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact