• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky z remosky po každé jinak

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky z remosky po každé jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřové maso - ořez z vepřového masa nebo bůček, plec či krkovice, cca
    • 6
      ks cibule velké, cca 5 -
    • sůl
    • vepřové sádlo - jen pokud máme libový ořez nebo plec
  • Dále dle chuti
    • pepř drcený
    • drcený kmín
    • drcený česnek
    • zázvor čerstvý nebo mletý
    • snítka tymiánu , rozmarýnu či majoránky
    • pivo - černé světlé nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji přidat do remosky alespoň jednu plnější lžíci sádla, aby nebylo maso "suché". Maso osolíme o něco málo více než jsme zvyklí, protože budeme přidávat cibuli, která slanost z části srazí.
2
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo klínky a vmícháme jí k masu. Dále přidáme dle chuti drcený kmín a tím bychom mohli s ochucením masa i skončit, ale jelikož chceme mít výpečky dochucené pokaždé jinak, můžeme dále přidat drcený nebo nasekaný česnek (klidně celou palici), nastrouhaný nebo na tenké nudličky pokrájený zázvor (plnější lžíci), případně sušený a bylinky dle vlastního výběru.
3
Při pečení v remosce není nutné přílišné podlévání, takže ze začátku není nutné podlévat vůbec nebo jen minimálně, jelikož maso i cibule pustí dostatek vody.
4
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a maso promícháme, aby se nám od sebe rozdělilo a opékalo rovnoměrně. Je-li třeba, přiléváme během pečení po malých dávkách desetistupňové černé či světlé pivo, případně vodu nebo vývar. Také je dobré během pečení vyzkoušet slanost a případně ještě maso přisolit.
5
Pečeme dle druhu masa (krkovice bude většinou dříve než plec) a velikosti kostek doměkka a dozlatova. Podléváme dle potřeby, cibule nám udělá výborný sos, který bude ochucený podle toho, co jsme zrovna do remosky přidali za koření a bylinky a čím jsme podlévali.
6
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (mimo ovocných samosebou), bramborem, noky, dušeným zelím, špenátem, řepou, chlebem a hořčicí...
7
Vynikající je také před dopečením k masu přidat česnekové výhonky, fazolky, hranolky celeru či mrkve... Prostě, pokaždé jinak a vždy chutně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř drcený Pivo - černé Snítka tymiánu Sůl Vepřové maso Vepřové sádlo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
34
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Salát do ruky
Salát do ruky
30
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact