• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky z remosky po každé jinak

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky z remosky po každé jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřové maso - ořez z vepřového masa nebo bůček, plec či krkovice, cca
    • 6
      ks cibule velké, cca 5 -
    • sůl
    • vepřové sádlo - jen pokud máme libový ořez nebo plec
  • Dále dle chuti
    • pepř drcený
    • drcený kmín
    • drcený česnek
    • zázvor čerstvý nebo mletý
    • snítka tymiánu , rozmarýnu či majoránky
    • pivo - černé světlé nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji přidat do remosky alespoň jednu plnější lžíci sádla, aby nebylo maso "suché". Maso osolíme o něco málo více než jsme zvyklí, protože budeme přidávat cibuli, která slanost z části srazí.
2
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo klínky a vmícháme jí k masu. Dále přidáme dle chuti drcený kmín a tím bychom mohli s ochucením masa i skončit, ale jelikož chceme mít výpečky dochucené pokaždé jinak, můžeme dále přidat drcený nebo nasekaný česnek (klidně celou palici), nastrouhaný nebo na tenké nudličky pokrájený zázvor (plnější lžíci), případně sušený a bylinky dle vlastního výběru.
3
Při pečení v remosce není nutné přílišné podlévání, takže ze začátku není nutné podlévat vůbec nebo jen minimálně, jelikož maso i cibule pustí dostatek vody.
4
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a maso promícháme, aby se nám od sebe rozdělilo a opékalo rovnoměrně. Je-li třeba, přiléváme během pečení po malých dávkách desetistupňové černé či světlé pivo, případně vodu nebo vývar. Také je dobré během pečení vyzkoušet slanost a případně ještě maso přisolit.
5
Pečeme dle druhu masa (krkovice bude většinou dříve než plec) a velikosti kostek doměkka a dozlatova. Podléváme dle potřeby, cibule nám udělá výborný sos, který bude ochucený podle toho, co jsme zrovna do remosky přidali za koření a bylinky a čím jsme podlévali.
6
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (mimo ovocných samosebou), bramborem, noky, dušeným zelím, špenátem, řepou, chlebem a hořčicí...
7
Vynikající je také před dopečením k masu přidat česnekové výhonky, fazolky, hranolky celeru či mrkve... Prostě, pokaždé jinak a vždy chutně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř drcený Pivo - černé Snítka tymiánu Sůl Vepřové maso Vepřové sádlo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Fofr koláč

Fofr koláč

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

219
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
104
Dýňová tortila
Dýňová tortila
84
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
79
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
76
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact