• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající tmavý chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající tmavý chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 70
      g melasa
    • 350
      g celozrnná pšeničná mouka jemná
    • 100
      g špaldová mouka jemná
    • 50
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 7
      g droždí
    • 100
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g mák mletý
    • 25
      g kmín
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 1. 3. 2010 10:25

    Chléb vynikající, místo melasy jsem dala med. Na první ochutnání byl přítel rozpačitý, druhý den už se se mnou pral o poslední krajíc.

  • Magda | 28. 3. 2008 09:37

    Melasu jsem neměla, tak jsem nedávala - místo toho trochu cukru. Chléb je hutnější konzistence - dáno tím, že je celozrnný. Droždí jsem dala jednu malou odměrku, pekla jsem na program celozrnný.Mně chléb chutnal, manželovi se zdál moc hutný, děti jsou malé a chutná jim vše.

  • Ro | 27. 2. 2008 20:18

    mnam mnam moooc dobrej chlebíček. byl krásně vypečenej a kůrčička křupavá přesně jak mám rád dal jsem 1

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:17

    konečně recept na opravdu tmavý chleba! droždí jsem dala méně podle rady a je opravdu moc dobrý

  • Anonym | 30. 10. 2007 10:41

    chleba je opravdu moc dobrý jemě nasládlá chut nám vůbec nevadí dávám za 1

  • Daša | 23. 10. 2007 18:42

    ahoj také jsem zkoušela a musím napsat že je výborný!!! krásně vykynul a jenádherně tmavý. jen byl trochu sladší příště méně melasy

  • Anonym | 19. 10. 2007 09:34

    chleba je možné péct i na program celozrnný

  • Máří | 16. 10. 2007 08:40

    Zuzo, dělám velice podobný, jen trochu větší - z 420 ml vody a 600 g sypkých ingrediencí. I na tento větší chleba mi stačí 1 malá odměrka sušeného droždí (s modrou vlaštovkou). To je asi 2 - 3 g. Chtěla jsem tím upozornit hlavně na to, že pro pečení v pekárně neplatí poměry uváděné na sáčcích sušeného droždí. Do pekárny stačí droždí podstatně méně, jinak těsto překyne a chleba se propadne. Kmínu dávám max. 1 polévkovou lžíci a myslím, že je to tak akorát (+ koriandr, anýz a fenykl)

  • Zuza | 15. 10. 2007 21:23

    Máří a už jsi ho vyzkoušela?

  • Anonym | 15. 10. 2007 21:12

    melasa je k dostání v každé zdravé vyživě a 7,5g droždí se běžně používá i v receptech přímo pro pekárny

  • Máří | 13. 10. 2007 20:43

    A kmínu zřejmě autor myslel 2,5 g. Protože 25 g kmínu je skoro celý sáček :-))

  • Máša | 13. 10. 2007 19:13

    Kde seženu melasu?

  • Máří | 12. 10. 2007 15:44

    Myslím, že 7g sušeného droždí je do pekárny moc. Stačí polovina, respektive malá odměrka k pekárně = čajová lžička na 500g mouky. Vzhledem k celozrnné mouce, která různě váže vodu, je dobré si těsto ve fázi hnětení pohlídat a případně dosypat mouku nebo dolít vodu. A taky bych asi zvolila program na celozrnné pečení.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:37

    tak jsem ho vyzkoušela a je mnam mnam dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Kmín Mák mletý Melasa Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact