• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající tmavý chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající tmavý chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 70
      g melasa
    • 350
      g celozrnná pšeničná mouka jemná
    • 100
      g špaldová mouka jemná
    • 50
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 7
      g droždí
    • 100
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g mák mletý
    • 25
      g kmín
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 1. 3. 2010 10:25

    Chléb vynikající, místo melasy jsem dala med. Na první ochutnání byl přítel rozpačitý, druhý den už se se mnou pral o poslední krajíc.

  • Magda | 28. 3. 2008 09:37

    Melasu jsem neměla, tak jsem nedávala - místo toho trochu cukru. Chléb je hutnější konzistence - dáno tím, že je celozrnný. Droždí jsem dala jednu malou odměrku, pekla jsem na program celozrnný.Mně chléb chutnal, manželovi se zdál moc hutný, děti jsou malé a chutná jim vše.

  • Ro | 27. 2. 2008 20:18

    mnam mnam moooc dobrej chlebíček. byl krásně vypečenej a kůrčička křupavá přesně jak mám rád dal jsem 1

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:17

    konečně recept na opravdu tmavý chleba! droždí jsem dala méně podle rady a je opravdu moc dobrý

  • Anonym | 30. 10. 2007 10:41

    chleba je opravdu moc dobrý jemě nasládlá chut nám vůbec nevadí dávám za 1

  • Daša | 23. 10. 2007 18:42

    ahoj také jsem zkoušela a musím napsat že je výborný!!! krásně vykynul a jenádherně tmavý. jen byl trochu sladší příště méně melasy

  • Anonym | 19. 10. 2007 09:34

    chleba je možné péct i na program celozrnný

  • Máří | 16. 10. 2007 08:40

    Zuzo, dělám velice podobný, jen trochu větší - z 420 ml vody a 600 g sypkých ingrediencí. I na tento větší chleba mi stačí 1 malá odměrka sušeného droždí (s modrou vlaštovkou). To je asi 2 - 3 g. Chtěla jsem tím upozornit hlavně na to, že pro pečení v pekárně neplatí poměry uváděné na sáčcích sušeného droždí. Do pekárny stačí droždí podstatně méně, jinak těsto překyne a chleba se propadne. Kmínu dávám max. 1 polévkovou lžíci a myslím, že je to tak akorát (+ koriandr, anýz a fenykl)

  • Zuza | 15. 10. 2007 21:23

    Máří a už jsi ho vyzkoušela?

  • Anonym | 15. 10. 2007 21:12

    melasa je k dostání v každé zdravé vyživě a 7,5g droždí se běžně používá i v receptech přímo pro pekárny

  • Máří | 13. 10. 2007 20:43

    A kmínu zřejmě autor myslel 2,5 g. Protože 25 g kmínu je skoro celý sáček :-))

  • Máša | 13. 10. 2007 19:13

    Kde seženu melasu?

  • Máří | 12. 10. 2007 15:44

    Myslím, že 7g sušeného droždí je do pekárny moc. Stačí polovina, respektive malá odměrka k pekárně = čajová lžička na 500g mouky. Vzhledem k celozrnné mouce, která různě váže vodu, je dobré si těsto ve fázi hnětení pohlídat a případně dosypat mouku nebo dolít vodu. A taky bych asi zvolila program na celozrnné pečení.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:37

    tak jsem ho vyzkoušela a je mnam mnam dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Kmín Mák mletý Melasa Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

443
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
177
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
55
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím
45
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact