• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající marináda - nejen na gril

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 281
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dobrá marináda je doslova poklad. Zajistí totiž, že maso bude nejen chutné, ale především křehké, šťavnaté a dokonale propečené. Vyzkoušejte tento prověřený recept.

Vynikající marináda - nejen na gril

Suroviny

4 porce
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek utřený nebo prolisovaný
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V hlubší misce smíchejte rostlinný olej, kečup, sójovou omáčku a med. Přidejte lžíci hořčice a znovu dobře rozmíchejte. Vmíchejte utřený česnek a grilovací koření a marinádu osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

2
Touto směsí potřete osušené maso, dejte ho do plastové nebo skleněné nádoby, uzavřete a nechte marinovat. Kuřecí maso asi 2-6 hodin, vepřové 6-12 hodin, hovězí 12-24 hodin.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ MARINÁDY: • Marinované maso se připaluje: Marinády s vysokým obsahem cukru (med, kečup) mají tendenci se při vysokých teplotách grilu velmi rychle připalovat. Před položením masa na gril z něj lehce setřete přebytečnou marinádu. Zbylou marinádu použijte k potírání masa až v průběhu grilování, nejlépe v poslední třetině, kdy je již maso zatažené a nehrozí tak rychlé spálení. • Marinované maso je po opečení tvrdé a suché: Maso vyndejte z lednice 30 až 60 minut před grilováním, aby dosáhlo pokojové teploty a zabránilo se teplotnímu šoku. Místo vidličky používejte grilovací kleště, které maso nepropíchnou a uchovají jeho šťavnatost. Po grilování nechte maso odpočívat alespoň 5–10 minut, aby se šťávy, které se vlivem tepla stáhly do středu, mohly rozprostřít po celém kusu a maso bylo po nakrojení šťavnaté.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pro vyváženější chuť a křehčí maso můžete do marinády přidat 1 lžíci medu a 1 lžíci citronové šťávy. Nebo do ní zkuste přilít trošku světlého piva. • Základní recept lze snadno chuťově obměňovat: Pikantní varianta: Přidejte do marinády ½ lžičky chilli vloček nebo 1 najemno nasekanou čerstvou chilli papričku. Asijská varianta: Nahraďte rostlinný olej sezamovým a přidejte 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru. Bylinková varianta: Namísto hotového grilovacího koření použijte čerstvé nasekané bylinky (rozmarýn, tymián, oregáno). Ty dodají marinádě svěží a aromatický charakter
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Treska na gril

Treska na gril

Vynikající kapr

Vynikající kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fff | 13. 2. 2017 18:25

    :-S mam hlad

  • Judáš | 2. 11. 2016 21:33

    Marináda stojí to za H.......

  • Monika | 22. 9. 2016 11:47

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni at to neprezenu ;).Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • mandarinka | 22. 8. 2015 17:39

    ;-) tunu asi:Dntak snad podle chuti ne:D

  • Lucie | 30. 7. 2015 16:13

    Kolik toho pepře ? Prosím, děkuji :-)

  • Alex | 26. 1. 2015 14:32

    Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-)

  • zdeninka92 | 13. 11. 2014 17:58

    Skvělá marináda!!

  • Alena | 15. 7. 2014 13:29

    Sice ani jedna odpověď, ale už mám vyzkoušeno :) V alobale. Je to vynikající, ta marináda je uplně.... <3 nejradši bych se po ní utloukla :D

  • Alena | 13. 7. 2014 10:23

    Hmmm zní to velice chutně :) jen bych se chtěla zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s grilováním v troubě? Jestli mám maso nechat v alobalu, či jen na mřížce s tím, že pod masem bude pekáček na odkapávání šťávy..? Děkuji za případné odpovědi :)

  • sandyadenny
    sandyadenny | 12. 3. 2014 20:46

    velmi dobrá, ani jsem nečekala, že bude tak dobrá :-)

  • petrakous | 29. 12. 2012 22:22

    Velká dobrota :-D Za jedna :-)

  • Greinerova | 29. 4. 2011 22:20

    Opravdu dobrá.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 15. 1. 2011 15:38

    Vynikající,měla jsem naloženou krkovičku a po ugrilování na lvovém grilu byla mňam,mňam ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 10:07

    Naložila jsem na dnešní slavnostní večer,uvidíme,jak to dopadne.Voní krásně. :-\

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 30. 11. 2010 14:40

    Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali.Jen jsem nedala tolik česneku.Dala jsem jeden stroužek.Dávám za jedna,moc dobré.

  • karel | 29. 11. 2010 22:00

    Chtel bych se zeptat jestli to muzeme take pec v troube.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 29. 11. 2010 20:48

    Tak já jsem právě naložila,tak zítra uvidíme :-)

  • Lucie Suchá | 8. 8. 2009 23:49

    Bezvadná a rychlá - tak si to představuju. :-) Moc dobré to bylo. Akorát jsem neměla sójovku, to by to bylo určitě ještě lepší. Příště...

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 21:56

    Také jsem děla a dávám 1*

  • Vlasta Smékalová | 16. 6. 2009 14:07

    Moc dobré, dělala jsem 6 kilo kuřecích křidýlek, ochutnala jen jedno a žádné nezbylo...všech 16 kamarádů jen mlaskalo

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 17:55

    Marináda opravdu mňam, mňam...jak bych jí popsala? Asi tak, že se dá jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:56

    basta :-) ukladam do oblibenych.

  • aja | 5. 6. 2008 19:32

    Bylo to výborné!!!

  • Jana Růžičková | 1. 2. 2008 09:28

    Včera jsme do této marinády naložili naporcované kuře, večer jsme udělali na pánvičce a všichni se olizovali až za ušima:-) Dáváme 1*******

  • Alžběta | 16. 10. 2007 09:01

    Bylo to moc dobré! Jenom jsem neměla pivo, tak jsem přidala trošku bílého vína...1

  • Lenka | 27. 7. 2007 23:28

    Díky za dobrý tip, byla to mňamka.

  • Veronika Sada | 7. 7. 2007 19:44

    Ahoj, zkouseli jsme s manzelem grilovat, a vysledek byl vynikajici. Ja jsem v kuchyni uplne drevena, ale diky temhle strankam se pomalu lepsim !!!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:24

    Výborná, dala jsem ďábelské grilovací koření, máme rádi ostrá jídla, myslela jsem si, že mám na dnešek rychlou večeři, nicméně stačilo se to uležet pouze 2 hodiny a byla to rychlá včerejší večeře :-)))

  • Hela - | 19. 6. 2007 10:03

    Vynikající - dávám 1. Vyzkoušela už 4 recepty (zde uvedené) na marinádu, ale téhle se nevyrovnají. Jen mi došlo grilovací koření, nahradila jsem ho kořením Čarodějka.

  • Roman Raba | 16. 6. 2007 10:06

    Včera jsme grilovali, všem moooc chutnalo! 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Krůtí Grilování & BBQ Marinády a grilovací omáčky
Ostatní Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Grilovací koření Hořčice plnotučná Kečup - jemný Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
61
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
59
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
51
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
41
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající řezy Raffaelo
Vynikající řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact