• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající domácí housky

autor: sonrisa76
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající domácí housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme rozšlehaným vejcem, posypeme tím co máme rádi, různými semínky, solí a kmínem, mákem a pečeme při 180 stupních cca 20min. Jsou fakt mňamózní :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Housky

Housky

Těsto na bagetky, housky...

Těsto na bagetky, housky...

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maki | 14. 1. 2017 23:51

    Jsou hrozny....vzhledove pekny ...ale chutove jen takova sucha vec :-(

  • Petra | 15. 11. 2015 18:01

    Výborné :-) Přidala jsem tam ještě na kostičky nakrájenou slaninu a jen se zaprášilo :-)

  • Pavla | 1. 5. 2015 10:16

    Housky jsou super, díky za recept. Dala jsem je i do mražáku a po týdnu rozmrazila a nemají chybu.Je dobře, když se lidi dělí o dobré nápady.

  • Daniela | 24. 9. 2013 09:11

    Housky jsem upekla včera, nejsou špatné, ale těsto není "houskové", spíš opravdu připomíná vánočku.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:59

    Jo ještě jsem chtěla napsat, že 180° se mi zdá moc. Za 12 min byly housky na povrchu udělané, ale vevnitř ne. Další dávku jsem dělala asi na 140° a za 20 min byly perfektní. Asi záleží na velikosti, já je dělala trošku menší než jsou např. v krámě.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:55

    Ahoj, housky jsou bezva... Neměla jsem doma mléko, tak jsem rozpustila ve vodě trochu sušené smetany a očekávala jsem hrozný výsledek, ale housky jsou krásně zlatavé, voňavé a docela chutné. Dala bych známku 1-. Děkuji za recept

  • ampaja | 28. 2. 2013 22:04

    Hutnější, ale moc dobré.

  • DericCaster | 2. 1. 2013 15:02

    Uvedené množství surovin odpovídá počtu cca. třiceti běžných housek. Pokud budete dělat pletené pak to závisí na tom jak velké je uděláte.

  • aneta | 2. 1. 2013 11:07

    na kolik kusů cca je jedna dávka prosím?

  • Romana | 4. 11. 2012 19:06

    Dneska jsem vyzkoušela poprvé housky a byly fantastický, málem jsme je snědli ještě horké,fakt výborné mohu jen doporučit :-) :-)

  • Irena | 26. 10. 2012 17:27

    Housky jsem pekla již několikrát jsou fakt mňamozní.Když dám rodině vybrat jestli něco sladkéno nebo housky co myslíte,že zvítězí?

  • tyna1988 | 15. 9. 2012 20:55

    Housky jsou úžasné,křupavoučné,no prostě dokonalé,mňamka.. :-) :-)

  • katy69 | 28. 8. 2012 19:21

    Houstičky jsou vynikající, jen se po nich zaprášilo :-) Dávám 1.

  • sokaf | 31. 5. 2012 09:37

    Housky jsou dobré, jen té mouky je moc, příště ji dám méně a budou ještě lepší.

  • Ladka71 | 31. 5. 2012 06:17

    Konečně jsem vyzkoušela skutečně chutnou housku. :)

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:37

    Moc cukru?

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:36

    Dělám je podobně,nedávám vejce a než je začnu motat nadělám kuličky a nechám chvíli kynout.Letitý recept a výborný výsledek. :-)

  • Jarča | 28. 2. 2012 11:46

    Já jsem je zase asi moc přesolila :-/ snad se to ještě uklidní to těsto a budou pak chuťově dobré.

  • lucie | 24. 10. 2011 16:55

    ahojky, tak nevím co jsem udělala špatně? ale chutná mi to jako těsto na buchty

  • káťa | 13. 6. 2011 14:24

    jsou výborné a je toho fakt hodně, akorát bych dala víc soli..... dala jsem na ně sezam a mák a jsou neslaný, nemastný :-P a dobu pečení taky dýl... 8-)

  • karolka | 12. 5. 2011 17:03

    Vynikající!

  • Michal | 30. 4. 2011 07:49

    Souhlasím.

  • Halamus | 27. 4. 2011 18:45

    Jsou vynikající... :-))

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 21:14

    Není to dobré ale každému chutná jinak :'(

  • nina9 | 11. 2. 2011 17:51

    jsou výborné

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Bombardino
Bombardino
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Ginger shot
Ginger shot
13
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Z princezny Kate je téměř blondýnka! Připomeňte si, jak se měnil její ikonický účes v průběhu let

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Vladimír Polívka bude otcem! Jeho partnerka už bříško neskrývá

Vladimír Polívka bude otcem! Jeho partnerka už bříško neskrývá

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Vylepšené rafaello řezy
Vylepšené rafaello řezy
Vylepšený nepečený dort
Vylepšený nepečený dort
Vynikající Cookies
Vynikající Cookies
Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact