• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající cuketová čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 117
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající cuketová čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg cuketa oloupané, bez zrníček
    • 1
      kg paprika - bílá v Čechách se jí říká slovenská nebo bílá
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 300
      g cukr
    • 0,30
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C.
2
Je to čalamáda, kterou lze ochutnat již druhý den! Nemusí se čekat, až se rozleží. Podává se k různým masům nebo zapečeným bramborám, chutná také k bramboráku (vůbec u těch jídel, kde se vyskytuje nějaký tuk) Já ji mám ráda vychlazenou jenom tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 2. 8. 2012 07:31

    čalamáda je výborná, dělala jsem přesně podle receptu, pro velký úspěch musím dělat další, chutná, je super

  • Beatlefan | 9. 7. 2012 11:51

    Čalamáda je výborná. Akorát mi zelenina 'nevypotila' tolik vody a při vaření už nic víc nepustila, takže část čalamády nebyla ponořená v nálevu.. Letos volné místo doplním nálevem z deka:)

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:55

    :-) ;-) :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-) :-S :-| :-X :'( :-! :-$ =-O :-D :-D :-(

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:52

    :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hmm :-) :-( ;-)

  • Jana S. | 6. 8. 2008 19:12

    Čalamáda je skvělá. První dávku jsem dělala přesně podle receptu. V druhé dávce jsem místo části cukety jsem nakrájela na kostky žlutou japonskou dýni a místo části cibule kolečka pórku - ale jen kvůli barevnosti. Chuť se příliš nezměnila. Dávám jedničku.

  • Alena | 29. 8. 2007 09:11

    Včera jsem čalamádu dělala, mohu vřele doporučit. Cuketu jsem nastrouhala na stuhadle s většími oky, papriku na úzké proužky, cibuli na půlkolečka.Dělávala jsem cuketovou čalamádu s pepřem, ale tato je lepší, jsem ráda, že jsem získala jiný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr DeKo Ocet Paprika - bílá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

165
Dýňová tortila
Dýňová tortila
114
Máslové řízky
Máslové řízky
111
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
104
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact