• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
Napište svůj komentář k receptu

Výborný špenátek

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný špenátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení mražený špenát
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • jíška

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji osmahneme lehce na jemno nakrájenou cibuli.Potom poprášíme moukou a občas mícháme, než směs lehce zhnědne. Přidáme špenát zalijeme asi 2 dcl vody a necháme pod pokličkou rozpustit špenát a pak dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a prolisujeme 4 stroužky česneku a ještě chvíli dusíme.
2
Nakonec přidáme 2 rozkvedlaná vajíčka, promícháme a asi minutku podusíme. Špenát odstavíme ze sporáku a prolisujeme ostatní stroužky česneku a promícháme. Podáváme s vařenými brambory a vajíčkem uvařeným na tvrdo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 13. 10. 2019 13:51

    Velmi dobré i s těstovinami. Moc děkujeme za návod!

  • mmonik | 1. 4. 2016 11:47

    Tento recept s bramborem a vajíčkem miluji!!!! :-*

  • recepty73
    recepty73 | 20. 8. 2014 11:00

    ...maso nechybělo ;-)

  • stavča07 | 31. 1. 2014 17:05

    zjemněno mlíkem, k tomu brambor. knedlík a pečené vepřové a malá si pořád přidávala :-D

  • Mmmmys | 5. 2. 2011 14:51

    kOUZLUS MŇAMOZUS :) ;-)

  • Táňa Miňová | 9. 6. 2010 19:43

    Já také nevidím nic světoborného na tomhle špenátu,pouze jsem napsala jak špenát já dělám. Nyní spenát dělám trošku jinak:Nedávám vůbec nakonec vajíčko,pouze přidám smetanu a podle potřeby zahustím,Potom přidám do hrnce se špenátem orestované kuřecí maso na kostičky,které jsem restovala s cibulkou a chviličku ještě povařím. Podávám s pene těstovinama a posypané uzeným sýrem.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 14:59

    tak tenhle spenat je uplne klasicky zakladni spenat podle me,takovy delam od prvniho dne kdy jsem se naucila varit,jen s tolika cesnekem a jen s jednim vejcem..Nevidim na tom nic svetoborneho.

  • Martina Marťásek | 7. 12. 2007 08:53

    No , ono se to tam mléko přidává hlavně kvůli tomu , že neutralizuje kys. šťavelovou , jestli se nemýlím a samozřejmě , že smetana ho zjemní :-)

  • Lenka Z. | 7. 12. 2007 00:29

    no dělávala jsem špenát jen s mlékem, a byl vždycky super, ale ted jsem dala smetánku a byl úplně jiný,takový jemnější,vyloženě smetanovýdávám za jedna .

  • Táňa Miňová | 6. 12. 2007 22:01

    S majoránkou to zkusím,moc dobrý nápad.Smetana špenát zjemní,ale i s vodou je moc dobrý...

  • Jirka Masařík | 6. 12. 2007 11:21

    No tak na rovinu, kdo neda do spenatu CURRY, nikdy nejedl dobry spenat ;-) Kdysi jsem delal spenat take s moukou a zakys. smetanou... cca pul zakys smetany, do ni rozmichat lzici hladke mouky , ale potom ten spenat vypadal dost svetle a oku to prilis nelahodilo.Jinak s vajicky to je tak, ja davam 3, na jeden protlak je to akorat. Ale ono je to tim, ze mame vajicka domaci a je jich straaaaasne mooooc :-D Cesnek radim nelisovat, ale na jemno nasekat, je pak aromatictejsi...

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:23

    Já do špenátu přidávám trochu smetany na šlehání, je to pak děsně dobré a k tomu nejlépe bramborový knedlík a masíčko, ale s bramborem a vajem je to taky dobré..:-)

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:45

    Ja bych cesnek nechala,ale misto vody bych dala smetanu,ale vajicko staci jen jedno.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 23:47

    Majoránku , mám moc ráda , ale do špenátu by mě ji nenapadlo dát :-) A podávám s vař. brambory nebo palačinkami , s kaší taky nedělávám :-) Že by ??? :-))

  • Olga | 4. 12. 2007 20:40

    Ja tiež dávam trocha mlieka miesto vody a ešte trocha majoránky úplne nakoniec.Tak to robievala moja svokra, podavam so zemiakovou kašou a volským okom.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 01:27

    Místo vody bych použila mléko a asi ubrala trochu česneku . . . :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Jíška Mražený špenát Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

183
Klasické lečo
Klasické lečo
149
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
64
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
41
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
34
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
Vydatná česnečka
Vydatná česnečka
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact