• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Výborný pivní chléb z domácí pekárny

autor: Horutová Lenka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 400
      g pšeničná chlebová mouka
    • kmín trochu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml pivo
    • 100
      ml teplá voda (100-120)

Postup přípravy receptu

1
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané pečící nádobě, lépe pak jde vyklopit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:55

    Super chleba.

  • jaja 13 | 7. 12. 2008 07:29

    I já mám panasonic, v návodu to tak je a já to tak už 4 roky dělám a nemám důvod najednou postup měnit. Vždy se upeče nádherný chlebík.

  • Zora Manasová | 6. 12. 2008 19:45

    Ja mám Panasonic a podľa návodu idú do pekárne tekutiny ako posledné - prvé droždie, potom sypké suroviny.

  • Petr Kazik | 5. 12. 2008 16:52

    Pivo musi prijit do pekarny vzdy jako prvni, pokud ho necham naposled, vetsinou mi po odvazeni a odmereni vsech prisad uz zbyva jen ta voda

  • Anonym | 26. 3. 2008 12:35

    rozhodně je nutné nejprve vložit tekutiny, pak sypké a úpně navrch droždí, je to letitá praxe. myslím, že i manuály to doporučují.není jedno, v jakém pořadí se suroviny vkládají, bábovku taky neděláme halabala.

  • Lenka | 14. 3. 2008 10:09

    Já mám taky Panasonic a někdy dávám tekutiny dolů a někdy nahoru a zjistila jsem, že je to úplně jedno. Chléb se vždy povedl. Jen k droždí radši nedávám ocet či sůl. Stejně se to za chvíli vše smíchá dohromady. Nebojte se !

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:32

    Ještě k poznámce, že je opsaný. Samozřejmě, že jsem vycházela z pivního chleba, v tom receptu je brambor. Tento nahrazuji olivovým olejem.

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:25

    Mám to odzkoušené a opravdu to funguje. Vyčetla jsem na netu, že na klasické chleby se nejdříve dávají suché složky a pak tekuté. Obrácený postup se doporučuje u bezlepkových chlebů. Tak se toho prosím nebojte, určitě si pochutnáte. Od vánoc ho tak peču 3x týdně.

  • Eva Mlýnská | 11. 3. 2008 19:55

    Recept opsaný a převrácený postup, aby se odlišil. Netroufla bych si dát do pekárny nejdřív na dno droždí... Pivní chléb je jinak dobrý.

  • Anonym | 11. 3. 2008 12:31

    Já mám panasonic a v návodě k této pekárně je postup nejprve droždí, mouka a nakonec voda. Peču tak už 3 roky a vždy se mi vše podařilo.

  • Dagmar Bednářová | 10. 3. 2008 23:41

    Do pekárny patří vždy nejdříve tekuté ingredience!Peču dost často,je třeba dodržovat postup!

  • Olga Lešáková | 10. 3. 2008 19:44

    Nejsem si jistá,ale není lepší nejprve dávat do pekárny tekutiny? Jinak recept je skvělý, taky ho často peču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pivo Pšeničná chlebová mouka Sůl Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

334
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
163
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
107
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…
63
Losos s koprovým přelivem
Losos s koprovým přelivem
47
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact