• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Výborný pivní chléb z domácí pekárny

autor: Horutová Lenka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 400
      g pšeničná chlebová mouka
    • kmín trochu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml pivo
    • 100
      ml teplá voda (100-120)

Postup přípravy receptu

1
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané pečící nádobě, lépe pak jde vyklopit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:55

    Super chleba.

  • jaja 13 | 7. 12. 2008 07:29

    I já mám panasonic, v návodu to tak je a já to tak už 4 roky dělám a nemám důvod najednou postup měnit. Vždy se upeče nádherný chlebík.

  • Zora Manasová | 6. 12. 2008 19:45

    Ja mám Panasonic a podľa návodu idú do pekárne tekutiny ako posledné - prvé droždie, potom sypké suroviny.

  • Petr Kazik | 5. 12. 2008 16:52

    Pivo musi prijit do pekarny vzdy jako prvni, pokud ho necham naposled, vetsinou mi po odvazeni a odmereni vsech prisad uz zbyva jen ta voda

  • Anonym | 26. 3. 2008 12:35

    rozhodně je nutné nejprve vložit tekutiny, pak sypké a úpně navrch droždí, je to letitá praxe. myslím, že i manuály to doporučují.není jedno, v jakém pořadí se suroviny vkládají, bábovku taky neděláme halabala.

  • Lenka | 14. 3. 2008 10:09

    Já mám taky Panasonic a někdy dávám tekutiny dolů a někdy nahoru a zjistila jsem, že je to úplně jedno. Chléb se vždy povedl. Jen k droždí radši nedávám ocet či sůl. Stejně se to za chvíli vše smíchá dohromady. Nebojte se !

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:32

    Ještě k poznámce, že je opsaný. Samozřejmě, že jsem vycházela z pivního chleba, v tom receptu je brambor. Tento nahrazuji olivovým olejem.

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:25

    Mám to odzkoušené a opravdu to funguje. Vyčetla jsem na netu, že na klasické chleby se nejdříve dávají suché složky a pak tekuté. Obrácený postup se doporučuje u bezlepkových chlebů. Tak se toho prosím nebojte, určitě si pochutnáte. Od vánoc ho tak peču 3x týdně.

  • Eva Mlýnská | 11. 3. 2008 19:55

    Recept opsaný a převrácený postup, aby se odlišil. Netroufla bych si dát do pekárny nejdřív na dno droždí... Pivní chléb je jinak dobrý.

  • Anonym | 11. 3. 2008 12:31

    Já mám panasonic a v návodě k této pekárně je postup nejprve droždí, mouka a nakonec voda. Peču tak už 3 roky a vždy se mi vše podařilo.

  • Dagmar Bednářová | 10. 3. 2008 23:41

    Do pekárny patří vždy nejdříve tekuté ingredience!Peču dost často,je třeba dodržovat postup!

  • Olga Lešáková | 10. 3. 2008 19:44

    Nejsem si jistá,ale není lepší nejprve dávat do pekárny tekutiny? Jinak recept je skvělý, taky ho často peču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pivo Pšeničná chlebová mouka Sůl Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

81
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
47
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
42
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
38
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
37
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact