• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Výborný narozeninový dort

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks žloutek
    • 210
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 75
      g hladká mouka
    • 75
      g ořechy
    • 60
      g hrubá krupice
    • citronová kůra
    • 6
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu.
2
Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě - asi na 150 °C. Zkoušíme špejlí, jestli je dort uprostřed dost propečený. Plníme krémem, na jaký jsme zvyklí.
3
<BR>Dort je vynikající a pravidelně jej peču k narozeninám širokého příbuzenstva! Obvykle peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uka | 13. 5. 2014 14:41

    Prosim o radu, kde jsem udelala chybu. Vse jsem navazila presne dle receptu, ale dort je velmi hutny a neni vubec nadychany...diky

  • paulca | 9. 5. 2013 09:34

    Dobrý den, mohu místo 75g ořechů přidat např. 75g kakaa ..... ořechový dort moc nemusím, děkuji za komentář :-)

  • Pája | 27. 3. 2013 22:18

    mám dotaz ty ořechy mají být vlašské ? :-! :-)

  • Pepa | 7. 1. 2013 23:17

    Sylvo, mohl bych vás poprosit o foto toho dortu? Pokud ho tedy máte.. Na kvalitě nezáleží. Podle Vašeho popisu to vypadá báječně! Předem moc děkuji! Pošlete mi ho prosím na cooper11@seznam.cz Budu se revanžovat! :-)

  • Renata | 18. 11. 2012 11:49

    Tu "hnědost" způsobují mleté ořechy. Ale je to jen světle hnědé, spíš "melírované", na opravdu hnědý korpus byste potřebovala kakao nebo čokoládu.

  • Aneta | 7. 11. 2012 17:24

    Dyť se to nedá žrát! :-D

  • Hanka | 31. 10. 2012 20:00

    Zkoušel někdo péct tento dort na plechu? Z jaké dávky?

  • Jana | 17. 10. 2012 13:34

    Jen nechápu jak je možné aby byl korpus hnědý když není v receptu uvedeno kakao.

  • adélka skoro 9 let | 27. 9. 2012 20:52

    budu to skouše :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* trochu :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ale :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Andrea | 15. 9. 2012 09:46

    věřím, že dort může být dobrý, ale není strašně vysoký těsto?

  • jarulina | 14. 9. 2012 20:40

    Korpus je skutečně vláčný vynikající. Vřele doporučuji a už už abych pekla další dortík. Lepší korpus jsem ještě nejedla. Jen jsem pekla na 190 a za necelých 30 min. byl korpus hotový. Super, díky za receptík, fakt moc dobrý. <3 :-* ;-)

  • Sylva | 31. 5. 2012 10:36

    Díky za skvělý recept! O víkendu jsem podle něj upekla dceři dvoupatrový dort k narozeninám a dopadlo to báječně. Těsto mi vystačilo na dva korpusy (průměr 23 a 14 cm). Oba korpusy jsem promazala višňovým džemem a vanilkovým krémem. Horní korpus jsem seřízla do tvaru srdce a potáhla růžovým marcipánem, dolní korpus jsem polila čokoládou a celý dort dozdobila ještě cukrářskými ozdobami. Dcera měla strašnou radost a dort byl vynikající. Už se těším, až podle tohoto receptu upeču další dobrotu. Díky za něj!

  • Věra | 3. 12. 2011 15:40

    Ten dort je opravdu výborný.Právě včera jsem ho pekla a nemá chybu.Vřele doporučuji všem,kdo mají rádi dorty. V polovině jsem ho rozkrojila a naplnila světlou vanilkovo-rum. náplní z másla a pudingu a vrstvičkou višňového rosolu.Navrchu jsem pak dort stejným krémem ozdobila a je opravdu dobrý!!!! :-)

  • Dort | 12. 9. 2011 09:13

    Neni videt fotka u receptu

  • Jana Stehnová | 2. 9. 2011 13:03

    Naprosto úžasné, děkuji za recept, přesně něco takového jsem hledala - oříškový piškot óóó. Pekla jsem dort poprvé v životě a ani jsem nečekala takový super výsledek. Všem doporučuji tento recept!!

  • Veronika | 19. 8. 2011 19:28

    :-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:39

    delikatesa

  • SoniaC | 11. 4. 2011 17:36

    Uzasny, vyzkouseny prosel i Kanadskou kontrolou...a ze se tady nesni jen tak neco Cesky dort prosel !! Fakticky uzasny. Diky za preceptik.S. :-)

  • Petra | 30. 3. 2011 17:15

    Je ten dort dobrý?Chtěla bych ho své mamce upéct na 46narozeniny a nevim jaký je :) pls odepište

  • Denča | 7. 1. 2011 09:26

    Tatínek má 50. narozeniny, tak zkusím podle Vašeho receptu udělat svůj první dort ;-).. Jinak co se týče těch dkg a g, je to stejné, protože 1dkg=10g :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 4. 2009 07:14

    Jsem moc ráda, Violo, že jste taky "objevili" tento výborný narozeninový dort! Je to prastarý recept od mé maminky, ta ho měla od své maminky, atd.....

  • Viola Šrámková | 27. 4. 2009 15:44

    Dortík jsme teď o víkendu upekli s manželem dceři ke 3.narozeninám a je úžasný :-) Právě si tu kousek dortíku přikusuji :-))

  • Peťka | 25. 2. 2008 14:52

    Teď jsem ho dopekla a vypadá mooocc dobře, ještě ho nazdobim a dam ho příteli k narozeninám!!! :-)

  • Renata Dvořáková | 14. 1. 2008 22:45

    Paní Jano z VM-čím můžu nahradit mleté oříšky,aby dort zachoval tu správnou vláčnost a nadýchanost?A opravdu ze 6 vajec udělám poschodový,nebo musím přidat na ingrediancích?

  • fakír nemá rád fotra | 22. 10. 2007 20:22

    fotrovi bych neupekl ani hovno v housce

  • Kuchařka on-line | 2. 8. 2007 09:55

    Fotografie k receptům nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.

  • jana gross | 2. 8. 2007 08:43

    nevim jak :-(((

  • bramborka | 1. 8. 2007 19:42

    Ale sem přece jde vložit fotka,tak sem s ní ať se pokocháme:-)))

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:56

    delala jsem ho dcerce na 1 narozeniny. z jedne a pul davky a poschodovy. nakonec jsem ho oblepila lentilkama. skoda ze tu nejde vlozit fotecka. byl opravdu nadherny :-)

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:54

    dort vynikajici krem vynikajici pochutnali jsme si narame. velika pochvala :-)

  • Jana z VM | 1. 6. 2007 09:07

    Peťo, tak ať chutná! U nás vždycky zmizí hned, jak se nakrojí !! :)

  • Petra M | 31. 5. 2007 14:21

    Zdravím,dnes jsem tento skvělí dort pekla.Musím říct,že nemá chybu.Je krásně vláčný,jde krásně rozříznout,netrhá se.Paní Jano,klobouk dolů.A ted hurá do zdobení.

  • Jáňule | 16. 3. 2007 20:13

    Právě ho peču taťkovi k narozákm, tak jsem zvedavá jak to dopadne ;-) Ale voní to krásně :-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 16:45

    Leo, přečtěte si nový recept pí. Jarky Oumarové na Dělové koule - tam je výborný krém a celkem jednoduchý!!

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:41

    Ještě vanilkový krém:1 hrnek vody,1 hrnek cukru,štávu z jednoho citronu,1 vanilkový pudink-uvaříme.Po částech vychlazený pudink šleháme s 1 změklým máslem.Tak doufám,že vám bude nějaký vyhovovat a vyzkoušíte :0)

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:35

    Čokoládový krém:2 čokol.pudinky,1/4l mléka-svaříme na velmi hustou kaši.Necháme vychladnout!Vyšlaháme celé máslo s cukrem (asi 200g moučky)a po částech zašleháváme studený čokol.pudink.Libovolný krém:30g polohrubé mouky,30g másla,1/4 l mléka-do této směsi dáme dle své chuti a potřeby např:trest,rum,romačk.banány.Uvaříme hustou kaši a dáme vychladit.Mezi tím si vyšleháme 220g změklého másla s 200g mouč.cukru a po částech zašleháváme kaši z mouky.

  • leona | 28. 2. 2007 14:36

    Moc prosím nemohla byste mi někdo poradit nějaký tip na krém,ještě jsem nikdy klasický pečený dort nedělala a teď bych ho chtěla zkusit,ale nevím si rady jak udělat nějaký ten krém.Děkuji

  • Jana z VM | 24. 4. 2006 07:13

    Já myslím, že musí být větší forma, tato klasická 26 cm nestačí, těsto by vytíkalo ven. Nebo můžete udělat poschoďový dort! Někdy to tak dělám - dám těsto do formy - tak do 3/4 a zbytek do kastrolku a mám poschoďový dort. Je to bezva !!

  • Marcela Vrabcová | 22. 4. 2006 00:58

    Pani Jano, myslite ze z te dvojite davky to bude do formy 26 cm?

  • Týna | 21. 4. 2006 16:33

    Děkuji za opravu receptu, zkusím znova, teď už to vypadá reálně :-))

  • Kuchařka on-line | 8. 2. 2006 13:43

    Recept opraven.

  • Jana z VM | 8. 2. 2006 13:33

    Já koukám jako blázen, to snad si někdo pohrál, ale takto jsem skutečně suroviny nenapsala. Je to celé popletené - já totiž píšu množství v dkg a zde se píše v gramech. Při přepisování se z toho stal paskvil - patří - 21 dkg cukru, 7,5 dkg hladké mouky, 7,5 dkg mletých ořechů, 6 dkg hrubé krupice. Moc se omlouvám, ale skutečně jsem to nezavinila. Mrzí mě to. Ostatní suroviny jsou v pořádku. Já bych nechala dkg, podle mě je to normálnější, ty gramy už udělaly nejednu PASEKU v receptech. Ale dort určitě vyzkoušejte, je výborný, vyzkoušený léta a léta v celé naší rodině, jde dobře rozkrojit na tři pláty, je vláčný a moc chutný.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:39

    Paní Zděňko, jestli dort vyzkoušíte, dejte, prosím, vědět, jak to dopadlo. Já mám špatnou zkušenost s hladkou moukou, dort je pak takový sražený.

  • Zdeňka z O. | 7. 2. 2006 20:24

    Paní Jana to určitě uvede na pravou míru,já si myslím,že cukru má být 210g.Určitě vyzkouším.Podle receptú paní Jany peču a vařím ráda,zrovna jsem vytáhla z trouby koláč sestřenice Květy a voní úžasně po celém bytě.

  • eva | 7. 2. 2006 16:32

    podla mna su tam chyby v gramoch....

  • Romana | 7. 2. 2006 15:33

    Paní Jano, používáte velkou dortovou formu a jde korpus rozkrojit na tři pláty? Ptám se, protože v ingrediencích postrádám prášek do pečiva a mám obavy, aby dort nebyl nízký. Ostaní suroviny jsou uvedeny ve správném množství? Děkuji za odpověď.

  • Týna | 12. 10. 2005 16:28

    Opravdu je tam tolik mouky a ořechů? Nechala jsem se nalákat, že dort děláte opakovaně a že je vynikající, bohužel jsem měla jen šíleně tuhou hmotu, která nebyla k požití :-((.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hrubá krupice Moučkový cukr Ořechy Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný špenátek
Výborný špenátek
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact