• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný medovník
Napište svůj komentář k receptu

Výborný medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 750
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 300
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžička jedlá soda
    • pečící papír
  • Směs
    • 300
      g ořechy sekané
    • 120
      g hera
    • 80
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce med
  • Na namazání
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly. Upečeme dvě placky (rozválíme na velký plech s pečícím papírem). Pečeme přibližně 15 minut, do zlatohněda.
2
Na poslední syrovou placku dáme směs: vše se rozpustí v kastrólku a vlažné se rozetře na placku. Upečeme a necháme vychladit. Opatrně sundávat, je křehká.
3
Na každou placku namažeme jednu kysanou smetanu asi 200 ml smíchanou se dvěma lžícemi cukru. Poslední je placka s ořechy.
4
Je lépe upéct alespoň jeden den předem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BARBARELLA01
    BARBARELLA01 | 26. 2. 2012 12:50

    Nevím, kde jsem udělala chybu - těsto sice super velmi pěkně se s ním pracovalo,ale po vychladnutí jsou placky tvrdé - nechala jsem dort odstát dva dny, ale i tak, byl stále tvrdší :'( .

  • BARBARELLA01
    BARBARELLA01 | 26. 2. 2012 12:50

    Nevím, kde jsem udělala chybu - těsto sice super velmi pěkně se s ním pracovalo,ale po vychladnutí jsou placky tvrdé - nechala jsem dort odstát dva dny, ale i tak, byl stále tvrdší :'( .

  • galanecka | 28. 11. 2011 19:33

    Vybírám vhodný medovník k 18-tým narozeninám. Vyhraje to asi Váš, ale prosím o komentáře trošku bližší.. Chutná prosím jako medovník, nebo jako výborný medový dort? :-\

  • zujano | 17. 11. 2011 06:51

    Výborný recept.Oceňuji také to, že se s těstem skvěle pracuje. Oproti medovému těstu klasicky zpracovanému (do mouky se přimíchá roztopený tuk s ostatními ingrediencemi) může delší dobu stát a je stále krásně tvárné :-) Dělala jsem rovnou ze dvou dávek, protože nás čeká v hasičárně zabíjačka a dá se předpokládat, že se chlapi postarají o to, aby se po medovníku jen zaprášilo 8-) Dávám jedničku!!!!!

  • jana h | 13. 9. 2009 20:23

    tak jsem to vyzkousela, kombinace testo (bez rumu) a zakysana smetana s cukrem mezi upecene platy podle tohoto receptu, vrchni vrstva kremu z masla a kondenzovaneho mleka plus posypka podle alencina medovniku... funguje to vyborne, stoji to za zkousku :)

  • jana h | 15. 8. 2009 21:32

    je opravdu vyborny, chutnal moc, ale mam par pripominek :) tu placku s orechy jsem nezvladla sundat z peciciho papiru v jednom kuse, je opravdu VELMI krehka... taky jsem dala min rumu, asi polovinu, a i tak se mi tam ta rumova chut moc nehodila... vrchni vrstva s orechy byla dost mastna, prestoze jsem dala mene masla... takze celkem vzato, myslim ze vyzkousim kombinaci testo z tohohle receptu a krem a posypku z receptu alencin medovnik :)

  • vilda babič | 23. 12. 2007 19:32

    souhlasim, medovníky mi nikdy nechutnaly,dělám je manželovi,ale tenhle je naprosto dokonalý, je vynikající a bez chyby, jiný už nedělám, taky moc děkuji !!! Alena Babičová

  • HANČE | 18. 12. 2007 22:28

    výborný!!!snadný a absolutně bez chyby,nejlepší recept z medovníků...díky

  • Andrea Plačková | 18. 11. 2007 18:44

    Ano. Ta placka s ořechy je jako poslední.

  • Olga | 13. 11. 2007 21:07

    Tá placka s orechami je navrchu? To musí byť dobré,sú tam samé dobroty - orechy,smotana kyslá,upečiem ho čo najskôr.

  • Anonym | 13. 11. 2007 19:11

    výýborný

  • Andrea | 2. 11. 2007 11:48

    Jsem ráda,že všem chutná:o))

  • Anonym | 30. 10. 2007 19:37

    Opravdu úžasný.

  • jitka kandráčová | 2. 10. 2007 11:54

    je to mňmka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Med Mléko Ořechy Pečící papír Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Makovec

Makovec

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
22
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
21
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
16
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky,…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Výborný medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact