• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Výborný koláč

autor: Hluchnikova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice voda dolejeme rumem
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Heru, cukr, vodu + rum a kakao dáme do hrnce a vaříme asi 5 minut. Po vychladnutí přidáme vejce, vanilový cukr, mouku s praškem do pečiva.
2
Těsto vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pečeme na 180-200 °C. Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
3
Po ušlehání vmícháme 2 zakysané smetany. Tento krém natřeme na vychladlý piškot a nakonec posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný tvarohový koláč

Výborný tvarohový koláč

Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem

Výborný a rychlý švestkový koláč s…

Tvarohový koláč - výborný

Tvarohový koláč - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucietys | 17. 2. 2013 14:10

    Výborný koláč, akorát ochutnávám a nemůžu přestat. Jasná 1!!!!!!!!!!!!! :-[

  • Janík | 15. 2. 2007 18:32

    Koláč jsem měla hodně vysoký,moc mě nenadchnul.Jinak ten krém je vynikající,ale dala bych ho na jinou buchtu.

  • Kateřina | 1. 2. 2007 12:25

    Pekla jsem tento koláč minulý víkend, musím ho péct znovu, slovo výborné je slabý výraz, má sestra mi složila hold s vyjádřením, že tohle by měl ochutnat Klaus:-) Pochvalu sklidil od všech, děkuji též za tento recept.

  • Lucka | 12. 11. 2006 11:37

    název koláče je přesný..naprostá dobrůtka..jednoduchá příprava a výsledek super..dávám 1*

  • Jamat | 20. 10. 2006 15:38

    Tento koláč dělá čest svému jménu - je opravdu VÝBORNÝ. Těsto je hotové raz dva (nepočítám-li chladnutí tekuté směsi), směs jsem ani tak dlouho nevařila, jen nechala rozpustit. Koláč je krásně voňavý, není to žádná dusivka a chuťově vynikající. Určitě jsem ho nepekla naposledy!!!

  • Iveta | 9. 10. 2006 08:42

    V pátek jsem pekla mamce na sobotní oslavu narozenin. Navrch jsem posypala strouhanou čokoládou na vaření smíchanou s kokosem. Výborné, všem moc chutnalo! Děkuji za recept a dávám samozřejmě za 1 !

  • Soňa | 22. 4. 2006 10:28

    Koláč je chuťově výborný, ale těsto jsem měla dost nízké.Jak vysoké by mělo být ???

  • Jana P. | 11. 4. 2006 22:36

    Tento víkend jsem tento moučník také pekla ,musím souhlasit s tím co tu již bylo psáno a dávam za 1 !

  • Ilona | 16. 3. 2006 13:42

    Musím říci, že koláč je skutečně výborný! Vyzkoušeno, jen se po něm zaprášilo a dokonce jsem si, díky Vám, paní Jano, vysloužila pochvalu od obou maminek, což se cení.

  • bohumila schulzová | 10. 3. 2006 09:41

    Tak už jsem to zkusila a musím říct paní Jano ,že to mělo náramný úspěch.Jeto moc chutné a osvěžující,Dávám zajedna a hvězdičku k tomu.Mnam.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 13:51

    Upečeno a musím říci,že ač to ze začátku nevypadalo(docela řídké těsto),koláč je vysoký,vláčný a chutný.Ještě lepší je druhý den.Za 1.

  • Marsí | 27. 2. 2006 10:55

    Tak jsem to paní Jano prubla....napřed mně málem porazilo, protože se to nepeklo, ale safra pořádně bublalo, ale přidala jsem tomu na rychlosti a dopadlo to náramně. Dokonce ani ten kokos se nepřičmoud...bylo to moc dobré a na to množství cukru mně překvapilo, že to není ani tak moc sladké. Prostě super, dávám za jedna.

  • bohumila schulzova | 24. 2. 2006 12:54

    Vzpadá to super.Hned to zkusim.Paní Jano ale není to spíš zákusek?

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:49

    Když se bojite,aby se kokos nepřipekl mužete plech vysypat tak jak jste zvykla....

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:47

    Opravdu nic nešlehame.Jen vajička(vidlickou)at je nedavame vcelku.

  • Pavlína Svitáková | 23. 2. 2006 08:28

    Vypadá zajímavě.Mám podobný recept na koláč,ale bez kakaa a také se svaří voda s Herou apod.Je to vláčný koláč.Předpokládám,že tento bude také tak kyprý a vláčný.Vyzkouším.

  • Marsí | 23. 2. 2006 07:34

    Tak tohle může být opravdu mňamka...určitě tento víkend vyzkouším..jen doufám, že se mi ten kokos nepřičmoudne...:o)))

  • Anonym | 22. 2. 2006 22:45

    Koláč vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.Jen mám dotaz.Nic se nešlehá? Jen se smíchá v těsto?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hera Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Salát z okurek

Salát z okurek

Vařený hrách

Vařený hrách

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

223
Dýňová tortila
Dýňová tortila
150
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
139
Máslové řízky
Máslové řízky
138
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
88
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact