• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Napište svůj komentář k receptu

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kuřecí maso stehýnka, prsa, špalíčky - dle chuti
    • 2
      ks cibule větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce máslo na vymazání pekáčku
    • 1
      sklenice tatarská omáčka light či obyčejná
    • 150
      g sýr plátky 100 -

Postup přípravy receptu

1
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g). No a nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Někdy dáváme na přilepšenou na vrstvu masa i šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí s tatarkou

Zapečené kuřecí s tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 4. 9. 2013 16:51

    Tento recept je prostě výborný. Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali. Jednoduché, rychlé a chutné :-)

  • Blanulinka | 5. 6. 2012 23:40

    Mňamka.. <3 Pochutnali jsme si.. Přidala jsem podle rady rajčata a jako přílohu jsme měli těstoviny.. :)

  • hasickat | 6. 8. 2011 15:01

    My tohle jídlo milujeme :o) a jako přílohu nejlépe bramborovou kaši. Tattarka stačí pdole mě malá, ale pokud nás je víc, přidáme k tomu malý bílý jogurt. Dávám 1 :-)

  • MartikK
    MartikK | 20. 3. 2011 12:58

    Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20x35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více okořenila. Celkově hodnotím za 2.

  • Zdena z JM | 15. 3. 2011 12:27

    Docela lákavý recept.Akorát 1 sklenice tatarky je dost široký pojem.Můžete napsat někdo,jak velkou sklenici jste použili?Děkuji za odpověď.

  • Lenka | 8. 10. 2010 21:13

    Myslíte, že by se to dalo udělat z krůtího masa?

  • fabian
    fabian | 8. 10. 2010 08:01

    Vyzkousel jsem, protoze jsem na recept mel ingredience po ruce:). Nebylo to spatne. Diky asi by me opravdu nenapadlo zapekat neco s celou tatarkou:)

  • Táňa Tylečková | 28. 3. 2009 11:50

    Vynikající recept, já dávám na kuřecí prsa na plátky rajčata a výsledek je luxusní, jíme to s rýží

  • Ivana Samcová | 28. 9. 2008 15:11

    Prostě vynikající kuřátko a ta cibule se sosíkem... Příště dám tři cibule, dneska jsem se musela krotit, abych nějakou nechala. Na jedno kuře jsem dala pytlík tatarky (Poličanky - 100 g), u kuřete byl i pytlík s kořením, trochu jsem ho tím posypala. Jako přílohu jsem dala klasicky uvařené brambory. Jak píše paní Jana, kuřátko je opravdu krásně šťavnaté a křehoučké.Mňam!

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 18:06

    Tenhle recept nemá chybu,dávám velkou 1! Dnes jsem udělala k obědu,chrochtali jsme blahem:-)Zapečené brambory s pórkem nebo zapečené těstoviny s pórkem a vejcem jako přílohu...prostě mńam!

  • Martina | 7. 3. 2008 15:38

    Dělala jsem k obědu, máslo jsem ani nepoužila, i tak to bylo docela tučné, ale moc moc dobré. Budu dělat častěji!!!

  • Irena Klasová | 26. 11. 2007 13:54

    A jak má být velká tatarka? Děkuji

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:47

    janka: no dobré jsou vařené brambory,nebo hranolky....je to takové "univerzální jídlo" takže se dá jíst skoro se vším...ale s knedlíkama ne... :o))

  • janka | 20. 11. 2007 10:27

    A jakou přílohu k tomu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Sůl Sýr Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Pražené mandle

Pražené mandle

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Stracciatella

Stracciatella

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

286
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
234
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
210
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
130
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
100
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý borůvkový koláč s…
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact