• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné slepované rohlíčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné slepované rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 30
      g kakao
    • 45
      g mleté ořechy
    • marmeláda Pikantní na slepení
    • čokoládová poleva
    • čokoládový krém

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme v míse těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Z vyváleného plátu vykrajujeme ne moc silné rohlíčky - nejlépe s ozdobným okrajem (nemusí být). Pečeme ve vyhřátoé troubě asi na 150 °C - pozor, pečou se celkem rychle, aby se nespálily!
2
Polovychladlé sundáme pomocí nože z plechu, necháme do druhého dne, potom slepujeme pikantní marmeládou. Po ztuhnutí dozdobíme vršek krémem a hustě pocákáme čokoládovou polevou (dělám to malou lžičkou, jde to dobře).
3
Jsou výborné, krásně vypadají a jsou velice jedlé! Mizí nejdříve z vánočního cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:33

    Vynikající,dávám za 1.

  • Jana z VM | 20. 11. 2006 09:59

    Rohlíčky se "nepotírají", ale vršek se "zdobí" - krém dám do sáčku s tvořítkem a krém se "natáčí" nahoru. Po ztuhnutí pocákám hustě čokoládovou polevou. Rohlíčky nedávám na sebe, ale mám je na plechu nebo v krabici. Čokolávodý krém dělám takto: Ve vodní lázni šlehám 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa - asi tak 10 minut do zhoustnutí. Dám vychladit (moc to nepotřebuje) a potom do kuchyně, aby tento základ měl stejnou teplotu s máslem. Nejprve našlehám ve šlehači máslo a potom postupně zašlehávám čokoládový základ, můžete dát trochu rumu. Těch žloutků je tam opravdu 5.

  • Renata Schultze | 17. 11. 2006 08:03

    Pro Hanku:Kdyz rohlicky potrete kremem a pak polejete cokoladou, tak se rozhodne nemuzou lepit. Musite pockat az cokolada ztuhne a teprve potom je skladejte na sebe.

  • lUCIE | 16. 11. 2006 17:56

    Opravdu je tam 5 zloutku,?Na toto mnozstvi dava tak nanejvys 2.Dekuji

  • Hanka | 16. 11. 2006 15:03

    A jak silne potirate kremem?Vypada to dobre,jen se bojim to z vrchu potirat,pak se to neda naskladat na sebe.

  • Darina Krajčová | 16. 11. 2006 13:24

    Prosím, jaký děláte čokoládový krém?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr Hladká mouka Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Donutky

Donutky

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
15
Cuketový perník
Cuketový perník
15
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact