• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné slepované rohlíčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné slepované rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 30
      g kakao
    • 45
      g mleté ořechy
    • marmeláda Pikantní na slepení
    • čokoládová poleva
    • čokoládový krém

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme v míse těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Z vyváleného plátu vykrajujeme ne moc silné rohlíčky - nejlépe s ozdobným okrajem (nemusí být). Pečeme ve vyhřátoé troubě asi na 150 °C - pozor, pečou se celkem rychle, aby se nespálily!
2
Polovychladlé sundáme pomocí nože z plechu, necháme do druhého dne, potom slepujeme pikantní marmeládou. Po ztuhnutí dozdobíme vršek krémem a hustě pocákáme čokoládovou polevou (dělám to malou lžičkou, jde to dobře).
3
Jsou výborné, krásně vypadají a jsou velice jedlé! Mizí nejdříve z vánočního cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:33

    Vynikající,dávám za 1.

  • Jana z VM | 20. 11. 2006 09:59

    Rohlíčky se "nepotírají", ale vršek se "zdobí" - krém dám do sáčku s tvořítkem a krém se "natáčí" nahoru. Po ztuhnutí pocákám hustě čokoládovou polevou. Rohlíčky nedávám na sebe, ale mám je na plechu nebo v krabici. Čokolávodý krém dělám takto: Ve vodní lázni šlehám 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa - asi tak 10 minut do zhoustnutí. Dám vychladit (moc to nepotřebuje) a potom do kuchyně, aby tento základ měl stejnou teplotu s máslem. Nejprve našlehám ve šlehači máslo a potom postupně zašlehávám čokoládový základ, můžete dát trochu rumu. Těch žloutků je tam opravdu 5.

  • Renata Schultze | 17. 11. 2006 08:03

    Pro Hanku:Kdyz rohlicky potrete kremem a pak polejete cokoladou, tak se rozhodne nemuzou lepit. Musite pockat az cokolada ztuhne a teprve potom je skladejte na sebe.

  • lUCIE | 16. 11. 2006 17:56

    Opravdu je tam 5 zloutku,?Na toto mnozstvi dava tak nanejvys 2.Dekuji

  • Hanka | 16. 11. 2006 15:03

    A jak silne potirate kremem?Vypada to dobre,jen se bojim to z vrchu potirat,pak se to neda naskladat na sebe.

  • Darina Krajčová | 16. 11. 2006 13:24

    Prosím, jaký děláte čokoládový krém?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr Hladká mouka Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

178
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
153
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
34
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
29
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
18
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact