• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné rohlíčky

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 50
      g lískové oříšky pražené
    • 20
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku s cukrem, mletými praženými ořechy, žloutkem a změklým tukem, řádně propracujeme. Necháme odpočinout. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme váleček a nožem odkrajujeme stejně velké kousky, tvoříme z nich rohlíčky které pečeme na pečícím papíře do růžova a hned, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 28. 11. 2007 20:54

    Ja oriešky opražím na teflonovej panvici,ktorou chvíľami pohybujem ,aby sa oriešky premiešali a opražili zo všetkých strán, nie do hneda a potom v utierke vyšúcham tak ako písala Herma.

  • Jana T. | 28. 11. 2007 20:20

    Tak tenhle recept mám taky už hodně dlouho. Rozdala jsem mnoha kamarádkám a má úspěch. Rohlíčky krásně drží tvar. Nenechte se zmást pokud se těsto zpočátku drobí. Jo a taky dělám minimálně ze tří dávek.

  • Herma | 28. 11. 2007 18:17

    Petro lískové oříšky opražíte tak, že je dáte na lehounce vytřený tukem nebo na pečící papír nebo i na suchý plech. Dáte do trouby asi na 150 °C a necháte tam tak dlouho až trochu zavoní a popraskají šlupičky. Nesmí být však opečené do tmava. Pak vysypete do větší utěrky a vymnete. Slupky půjdou pryč a oříšky jsou opražené a daleko chutnější než ty neopražené

  • Anonym | 28. 11. 2007 11:35

    jsem naprostá nekuchařka, můžete mi prosím poradit jak upražím ty oříšky?:-) díky Petra

  • englicka marketa | 22. 12. 2006 16:46

    ano nejprve je opražte a poté vychlazené pomelte ať se povedou...

  • Pemajana | 18. 12. 2006 19:21

    Prosim o radu orisky mam oprazit kdyz jsou cele a pak namlit? A mam je oloupat nebo ne? Nechci ty Vyborne rohlicky zkazit, poradte? Dekuji

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:31

    Vynikající,nejlepší rohlíčky,které jsme kdy dělali,dávám za 1.Moc děkuji za výborný recept.

  • Hana Rožníčková | 13. 12. 2006 17:43

    Podle mě tam bude málo tuku, přidala bych ho.

  • Pastis Petite | 13. 12. 2006 16:35

    Těsto se mi rozpadá a drobí. Proč?

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 7. 12. 2006 18:23

    opravdu jsou výborné dělám je už leta recept mám po mamince. letos jsem dělala ze tří dávek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Lískové oříšky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Couračka

Couračka

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Kakaová roláda s čokoládovým krémem
Kakaová roláda s…
17
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Výborné rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact