• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné pečené plněné papriky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné pečené plněné papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mleté maso
    • 5
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 1
      ks rajský protlak
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨
2
Papriky naplníme a naklademe do pekáčku a zalejeme rajským protlakem zředěným vodou. Je možno nahradit kečupem, dle množství.
3
Pečeme cca hodinu na 160 °C, v případě potřeby podlejeme vodou, ke konci přidáme na 200 °C, aby byly papriky hezky "opálené", ale ne spálené.
4
Poté papriky vyjmeme a vypečenou šťávu z paprik nalejeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, masox, celý kečup, případně dochutíme a chvíli vaříme, pak přidáme papriky a je to hotovo.
5
Mohu vřele doporučit, a jako příloha je výborný kuskus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ab | 5. 10. 2013 09:56

    jaky maso

  • Radek | 6. 3. 2013 11:00

    a pak přidáme celý kečup :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • sheila17 | 13. 3. 2012 17:30

    Já plněné papriky nemusím, takže jsem nechutnala ani před ani po a zklidila jsem veliký úspěch. Doporučuji recept milovníkům nebo nemilovníkům pro milovníky ;-)

  • martina maškova | 23. 7. 2009 09:47

    Doteť jsem dělala papriku i omačku zvlášť,ale spolu je to chuťově moc dobré

  • Gabriela Barincová | 22. 7. 2009 09:06

    Opravdu výborné jídlo podle lehkého receptu!Nejradši bych to měla na oběd každý víkend... :-)

  • Jana Krejcova | 3. 3. 2009 18:34

    Dekuji za vynikajici recept:-) Byl velky problem odtrhnout sebe i pritele od hrnce:-) ac nejsem zkuseny kuchtik, tak se povedly jak papricky, tak vynikajici omacka:-) mnamka!

  • P. | 2. 1. 2008 11:21

    Vyborne:) Osvedcilo se i v Australii!

  • Roman Raba | 18. 7. 2007 14:28

    Bylo to moc dobré.

  • eviku | 28. 9. 2006 18:04

    Janě: dělám velmi podobně masové kuličky v rajské omáčce, hlavně v zimě, když jsou papriky nekřesťansky drahé. Doporučuji kuličky z mletého masa nejdřív osmahnout na pánvia, a až pak vložit do omáčky a dovařit. Jsou pak chutnější.

  • janicita | 28. 9. 2006 10:14

    Skvělý recept. Chutnalo nám. Díky.

  • Jana | 15. 6. 2006 19:37

    U nás kromě mě nikdo z plněných paprik nejí tu vlastní papriku,vždycky mi vyberou jen náplň.A tak dělám také spíš masové kuličky,no,tedy koule,a na omáčku nechám na malém množství tuku zesklovatět cibuli,přidám bobkový list,4 bobule nového koření,špetku tymiánu,zapráším moukou,ne moc,opeču do žluta,přimíchám rajský protlak a zaleju vodou.Nechám povařit,pak vložím koule z ochuceného masa jako na sekanou,ale bez cibule.Přidám 1-2 papriky očištěné,nakrájené asi na 4 kusy a vařím.Sůl,případně cukr dám podle chuti.Chutná to stejně,jako normální plněné papriky.Můžete dochutit i citr.šťávou nebo dát trochu kečupu na začátku vaření.

  • Hospodyňka | 13. 6. 2006 10:22

    Včera jsem je vyzkoušela s vynikajícím výsledkem. Kečupem jsem jen dochutila, pekla jsem s konzervou oloupaných rajčat, trochou cibule, bobkovým listem a směsí italského koření. Rozmixovanou upečenou omáčku ani nebylo třeba zahušťovat jíškou. Mnohem lepší než klasické plněné papriky!

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:44

    taky je peču bez kečupu, jen zasypané nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky česneku a jednou paprikou a trochu podlité vodou nebo vývarem. K tomu si dáváme brambory.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 09:24

    Zkuste někdy papriky upéct bez kečupu a protlaku - jen podlijte vývarem. Vynikající.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:09

    Podobně dělám papriky i já,ale nakonec uvařím rajskou omáčku z protlaku,masoxu,hřebíčku a skořice,pak doleju šťávu z paprik.Když mi zbyde mleté maso,které se už nevešlo do paprik,tak naházím malé ,kuličky přímo do omáčky a nechám je v ní uvařit..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Majoránka Masox Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
48
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
39
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
24
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Těhotná dcera Evy Čížkovské: Nádor! Adéla Konewka popsala zdravotní potíže

Těhotná dcera Evy Čížkovské: Nádor! Adéla Konewka popsala zdravotní potíže

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné plněné papriky
Výborné plněné papriky
Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact