• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks brambory 4-5
    • čabajská klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před tím, než je zelí měkké, přidáme syrové brambory, klobásu a vejce na kostičky, osolíme a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku ochutíme vegetou, přidáme za stálého míchání smetanu a necháme ještě minutku povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 26. 2. 2012 18:58

    Moc dobré, díky za výborný recept! :)

  • cocci_nella | 19. 11. 2011 09:28

    zkoušela jsem a byla dobrá :-) přidávám do oblíbených :-) jen ty brambory jsem raději vařila zvlášť... ale jinak mi přišlo, že chuťově nemá chybu :-) doporučuji :-)

  • Alexandra Daňková | 5. 1. 2009 17:48

    Teď jsem polévku dodělala a taky se mi brambory neuvařily, takže příště povařím zvlášť, taky bych nedávala vajíčko a určitě bych přidala k zelí nové koření, bob.list a pepř, ty chutě mi tam hodně chyběli a taky bych zelí na začátku neproplachovala, ale použila bych ho i se šťávou,protože polévka byla málo kyselá, takže jsem musela dát ocet

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:47

    Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kousek na plátky pokrájené šťavbaté červené papriky, 2-3 na kostičky pokrájené brambory, 1 bobkový list, propláchlé sterilované zelí (pokud v něm není kmín (Hamé poslední dobou), otevřu ho den předem a přidám kmín do sklenice, do druhého dne se chuť spraví), 1 nadrobno pokrájené rajče, po špetce celerové, petrželové a libečkové nati, 2-3 plátky moravského uzeného (pokrájím na tenké proužky), nakonec vrchstnu cca 2-3 lžíce mléka nebo krapet smetany. Vejce do ní nedávám.

  • Eva | 24. 1. 2008 17:19

    je lepsi brambory uvarit zvlast, opravdu jsou joby nedovarene,kdyz se vari se zelim...

  • Zlata Kuntošová | 5. 8. 2007 10:15

    My děláme zelňačku trošičku jinak. My si koupíme uzené žebra, která uvaříme, obereme maso. Vývar přecedíme, přivedeme k varu dáme brambory, zelí, maso, vejce, které předem osmažíme /my ho smažíme/. Když je všechno měkké, tak to zahustíme smetanou do které jsme přimíchali trochu mouky a sladkou papriku. Také moc výborné....

  • Autor | 28. 3. 2007 11:53

    Klobásu tam můžete dát jakkoukoli, přeci jen čabajka nepatří mezi ty levnější :-) Čabajku tam dávám proto, že mi ze všech, co jsem již zkoušela, přijde nejostřejší a dává té polévce šmrnc...

  • MarcelaS | 21. 2. 2007 17:27

    Dobrá polévka, zařadím do svého jídelníčku. Dělala jsem přesně podle receptu, pouze klobásu jsem dala jinou.Doporučuju.

  • Kajka | 9. 10. 2006 20:07

    Souhlasím s paní Janou, opravdu velmi záleží na druhu brambor. S tou majoránkou a hříbkama to dělám stejně a je to výborné.

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 19:37

    Přidávám se k diskuzi na téma brambory v zelňačce a mám dojem,že to nebude v tom,že se brambory vařily v polévce,ale druhem brambor nebo kyselosti zelí.Mě se to taky již párkrát podařilo,že jsem měla brambory takové křupkavé a ne a ne je dovařit a jindy se uvařily zcela bez problémů.Je to jen můj názor,ale i tak vařím zelňačku stále stejně i s brambory a občas přidávám hrstku hříbků a špetku majoránky:o)

  • autor | 9. 10. 2006 15:50

    Martine, dekuji :-) ja zelnacku varim pouze timto zpusobem a nikdy se mi nestalo, ze by se mi brambory se zelim neuvarili... hlavne se vari chvilicku, protoze jsou na kosticky... a vajicku to taky nikdy neublizilo... a je fakt, ze kazdy to dela jinak... tohle je jedna z variant, kterou si samozrejme nemusite vybrat a muzete zelnacku varit dale podle sveho :-)

  • Martin | 29. 8. 2006 17:58

    nechápu ty kritiky,eště to nezkusili a remcaj,vajíčko nevajíčko,prostě se nerozvaří,jo a to duležitý.TA POLIVKA JE NAPROSTÁ BOMBA

  • Zuzka | 3. 2. 2006 16:30

    Souhlasim s pani Evzenii. Polevku jsem zkousela presne podle receptu a byla opravdu dobra... Brambory se mi normalne uvarily a vajicku to vubec nevadilo...

  • Evženie | 9. 9. 2005 10:04

    brambory na kosticky se vari asi deset minut, takze to ze se tam prida vajicko vubec nevadi, polevku jsem zkousela a byla dobra...

  • janato | 9. 9. 2005 09:47

    Taky vařím brambory zásadně zvlášť, dohromady to nějak není ono.Zelňačku taky zahušťuji.

  • irena olivova | 7. 9. 2005 13:02

    Je obecně známé, že brambory se společně se zelím neuvaří a taky trochu nechápu, proč to uvařené vajíčko dáte ještě rozvařit , to se nakrájené dá do již uvařené polévky ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čabajská klobása Kysané zelí Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
22
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
18
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
17
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact