• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 40
      g sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce žloutky
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks sušené droždí nebo půl kostky čerstvého
    • 1
      lžička citronová kůra 0,5 až
    • 1
      balení hrozinky dle chuti 0,5 až
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny přidáme sůl a do druhého sušené droždí. Zapneme program těsto, později po zvukovém signálu přidáme hrozinky a necháme program doběhnout. Po vykynutí těsta upleteme vánočku nebo vytvarujeme dva bochánky, dáme na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Pečeme cca na 180°C asi 35-40 minut, dokud se při zkoušce upečení nelepí na vpíchnutou špejli těsto.
2
Pokud zaděláváme těsto ručně nebo použijeme čerstvé droždí je postup následující - nejdříve dáme do mísy nebo do pekárny cukr, do kterého rozdrobíme droždí a necháme chvíli stát, dokud se droždí nerozpustí, pak vmícháme žloutky a teprve poté přidáme mléko a tuk, nakonec přisypeme mouku, sůl a citr. kůru. Po zadělání vmícháme hrozinky a necháme kynout, to je již stejné.
3
Pokud se vám nechce plést vánočka nebo dělat bochánek, je možné nechat těsto upéct rovnou v pekárně - v tom případě použijte program na sladký chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hrozinky Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
71
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
38
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná škvarková pomazánka
Výborná škvarková pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborné ananasové řezy
Výborné ananasové řezy
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact