• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná polívčička
Napište svůj komentář k receptu

Výborná polívčička

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná polívčička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 8
      lžíce vločky ječmenné a žitné - napůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks květák + košťál a listí z něj
    • 3
      ks brokolice velká
    • 6
      ks chřest
    • 3
      ks naťové cibulky
    • 1
      lžíce podravka vegeta nebo sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Na oleji a kousku másla osmažíme vločky s nakrájenou mrkví (mrkev nakrájíme na slabé plátky a pak překrájíme na menší kousky), zalijeme vodou, přidáme nakrájený košťál a listy z květáku, pár kousků květáku (zbytek květáku si schováme na druhý chod - můžeme jej udělat smažený nebo mozeček), na kousky nakrájené košťály z brokolice, vegetu (nebo sůl a pepř) a asi 10 minut povaříme, pak přidáme na kousky nakrájený chřest a brokolicové růžičky. Necháme povařit asi 5 minut a nakonec přidáme na šikmé proužky nakrájenou naťovou cibulku a odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 29. 3. 2008 09:20

    Košťály a neovadlé listy od zeleniny jsou na polévku výborné, krásně se tím zužitkují a jsou tam důležité minerály a vitamíny.

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:57

    Taky si myslím,že je to přehnané s tou brokolicí a já bych tam nedávala ty košťály,přijde mi to divné i ty listí z květáku. No nevím.

  • Jana Remková | 28. 3. 2008 09:58

    Tak to je docela drahá polévka,ne?Ten chřest je drahý,brokolici máme jednu na oběd a tam jdou hned 3 a ještě květák?Hmmmm

  • Tereza J. | 27. 3. 2008 21:59

    Mne tam vadí skôr tá vegeta, nechala by som len soľ a piper, vegeta dáva všetkému rovnakú chuť.

  • Dada | 27. 3. 2008 11:24

    Pokud dáváte květák a brokolici, je chřestu vyloženě škoda, né?

  • ice | 27. 3. 2008 10:19

    ..není to trochu moc..3 brokolice?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Chřest Květák Máslo Mrkev Naťové cibulky Olivový olej Podravka Vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Karamelový dort

Karamelový dort

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
48
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
38
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
38
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Výborná polívčička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact