• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Výborná holandská omáčka ala svíčková

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 200
      g anglická slanina
    • 0,50
      kg vepřová plec
    • cibule
    • petržel
    • mrkev
    • celer
    • cukr
    • bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • hladká mouka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arikashikari
    Arikashikari | 1. 2. 2015 12:11

    Výborná! :-)

  • vladan | 23. 4. 2014 12:25

    dnes si to vaří pro radost a také chci udělat manželce radost ;-)

  • TNT | 28. 7. 2013 13:28

    myslim ze mouka je tam uplne zbytecna

  • Lenka | 2. 6. 2012 11:29

    Bude to nejspíš tím, že jste dala víc mrkve, nebo že vám to prostě víc obarvila...na škodu to rozhodně není :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 2. 6. 2012 10:44

    Mám dotaz,omáčku mám víc oranžovou.Může to být tím že jsem přidala do základu cukr krupice? :-\

  • Di - | 8. 2. 2010 20:02

    Souhlasím, velmi dobré. Jen si myslím, že se toto jídlo nazývá hamburská vepřová kýta (v daném případě plecko, taky ho mám raději). Holandská omáčka je přece jenom něco trochu jiného. Její součástí není žádná zelenina a smetana, ale především žloutky a máslo. Používá se především na chřest.

  • Daniela Hegrová | 8. 2. 2010 19:14

    Dnes jsme si na ní s manželem velice pochutnali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

25
Míša řezy
Míša řezy
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná kefírovka
Výborná kefírovka
Výborná omáčka na špagetky
Výborná omáčka na špagetky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact