• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Výborná holandská omáčka ala svíčková

autor: bianco
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olej
    • 200
      g anglická slanina
    • 0,50
      kg vepřová plec
    • cibule
    • petržel
    • mrkev
    • celer
    • cukr
    • bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • hladká mouka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arikashikari
    Arikashikari | 1. 2. 2015 12:11

    Výborná! :-)

  • vladan | 23. 4. 2014 12:25

    dnes si to vaří pro radost a také chci udělat manželce radost ;-)

  • TNT | 28. 7. 2013 13:28

    myslim ze mouka je tam uplne zbytecna

  • Lenka | 2. 6. 2012 11:29

    Bude to nejspíš tím, že jste dala víc mrkve, nebo že vám to prostě víc obarvila...na škodu to rozhodně není :-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 2. 6. 2012 10:44

    Mám dotaz,omáčku mám víc oranžovou.Může to být tím že jsem přidala do základu cukr krupice? :-\

  • Di - | 8. 2. 2010 20:02

    Souhlasím, velmi dobré. Jen si myslím, že se toto jídlo nazývá hamburská vepřová kýta (v daném případě plecko, taky ho mám raději). Holandská omáčka je přece jenom něco trochu jiného. Její součástí není žádná zelenina a smetana, ale především žloutky a máslo. Používá se především na chřest.

  • Daniela Hegrová | 8. 2. 2010 19:14

    Dnes jsme si na ní s manželem velice pochutnali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Smetana Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

400
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
147
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
29
Rajčatový salát IV.
Rajčatový salát IV.
22
Pudinkové šátečky
Pudinkové šátečky
21
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

Nová vítězka Elite Model Look: Jsem kluk a říkám si Dexter! Chodí s milionářem Dejčmarem

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Vyběhlík
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná kefírovka
Výborná kefírovka
Výborná omáčka na špagetky
Výborná omáčka na špagetky
  • Recepty.cz
  • Výborná holandská omáčka ala svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact