• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 3
      bílek
    • 100
      g rostlinný olej
    • voda
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek smícháme dohromady. Přilijeme olej, stejné množství vody a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
2
Formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Trochu těsta nalijeme do formy a do zbytku vmícháme kakao a nalijeme do formy. Pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Mazalovská | 3. 8. 2010 16:57

    Opravdu je moc suchá :-(

  • Mefinka Mefinka | 7. 4. 2010 06:30

    Babovka je opravdu vyborna. Sucha neni a zloutky mi v ni nechybi. Jedine dve zmeny, ktere jsem udelala: dala mene cukru (ale to davam u kazdeho receptu) a formu vysypala orisky. Lado, z komentaru si nic nedelejte. Kdo chce, vasi babovku upece i tak. A ja si ji udelam klidne znovu. Chutna mi :-)

  • Mirka Fišerová | 2. 9. 2009 08:54

    Ahoj,teď jí peču,tak se snad povede a bude chutnat tak dobře jak vypadá.

  • Anonym | 23. 3. 2008 16:41

    Právě ji peču, vypadá to slibně :) akorát jsem tam dala ty žloutky a je krásně žluťoučká, takže taková velikonoční varianta. Díky za typ.

  • Adela O | 10. 3. 2008 20:43

    :kucharka on line- muzu vedet proc jste se neotiskli muj komentar, prestoze to bylo bylo nejen k receptu, ale i k chovani ostatnich?? Zda se az neuveritelne, ze nektere, ac se to prici zdravemu rozumu, schvalite a jine, prestoze jsem se zastavala damy, ktera sem ten recept vlozila, ignorujete???

  • Adela O | 7. 3. 2008 18:57

    Po precteni vsech komentaru musim uznat, zese Cesi asi nikdy nezmeni- a podle toho i soucasna vlada vypada...! Nastesti se tomu muzu jenom smat, kdyz ziju v zahranici- vzdyt jste jako hyeny; nekdo se chce podelit o recept, a vy jste jak vosy..!! Nikdo vas nezada abyste psali litanie o tom jak je ta babovka hnusna a ze nechapete jak to nekdo muze oznacit za vybornou. Vzdyt to po vas nikdo nechce! Misto toho, abyste bud uznali, ze se vam nepovedla, nebo vam nechutnala a nechali si nazor pro sebe, vy se radsi hadate o tom jestli gramy nebo mililitry.... No taaak, trochu ubohy, nezda se vam...?

  • Magda Stuchlíková | 5. 3. 2008 20:35

    ale jinak chutná výborně

  • Magda Stuchlíková | 5. 3. 2008 20:34

    tenhle recept jsem teda našla na jiné stránce(uplně stejný),dneska jsem to dělala,ale těsto bylo strašně tuhé,tak jsem přidala více mléka a oleje a bylo to dobré,ale při vyklepávání bábovky se nejdřív nechtěla dostat ven a potom se rozpadla...

  • Martina Marťásek | 28. 1. 2008 13:42

    Kromě těch chybějících žloutků dělám bábovku úplně stejně , 100 ml oleje a 100 ml mléka nebo vody - mám odměrku , kterou používám už léta a nepotřebujete ani váhu a složitě cokoliv odměřovat . S nastrouhanou citrónovou kůrou a rozinkami je naše nejoblíbenější :-) Dávám jedničku :-)))

  • Petr S | 28. 1. 2008 11:03

    Jedna z nejlepších bábovek kterou jsem kdy papal. Díky

  • Adunka | 28. 12. 2007 10:30

    Do testa na tuhle bábovku jsem zapomnela dat prasek do peciva,ale vubec to nevadilo,díky bílkum testo vyskočilo stejne a bábovka moc chutnala celé rodine:) Doporučuju:)

  • martin Baloun | 5. 10. 2007 16:04

    velmi dobrá gutt

  • Martin Baloun | 5. 10. 2007 16:03

    velmi dobrá jdu ji péc

  • žaneta a dejv baf | 10. 7. 2007 11:01

    dobra babovka ale neni tady jak dlouho se to peče too abych se tam chodila porad divat!!!=/

  • Soňa Korgyíková | 13. 5. 2007 10:37

    Vyzkoušela jsem to a je to super bábovka, jenom jsem změnila pořádí míchání: První jsem smíchala žloutky, olej, voda, cukr, vanilkový cukr a po smíchání jsem pomalu přidávala mouku, sníh a prášek do pečiva.No a nakonec kakao do půl těsta jak to tam je uvedeno.je moc dobrá.

  • Soňka | 12. 5. 2007 14:34

    jdu to vyzkoušet:)

  • Martina Ebelenderová | 21. 4. 2007 18:22

    Je to výborná bábovka

  • sexi anče 14 dorordoučková | 3. 3. 2007 15:52

    ješte tak aby tady bylo napsaný jak dlouho se to peče že? dik

  • Romana | 26. 1. 2007 18:26

    Myslím si, že když se dá 1dcl oleje (ikdyž to není přesně 100 g), tak se určitě nic nezkazí.

  • Luboš Němec | 25. 1. 2007 16:12

    za 1. olej je lehci nez voda, proto taky mastne oka plavou na polevce a nevali se po dne talireza 2. nedko sem dal recept, v dobre vuli se s nekym podelit, nechapu proc tady vsichni rejete, ano bylo by lepsi napsat 0,8dcl oleje

  • Jana z VM | 27. 10. 2005 12:25

    Ještě lepší je koupit si hrníček s odměrkou - prodávají ho v domácích potřebách a jsou tam různé váhy, jak na dkg, tak i na dcl u nejčastěji používaných surovin. Je to perfektní a nestydím se to používat pořád.

  • Jiřík | 25. 10. 2005 13:49

    I olej se dá odvážit. Vezmeme nádobu, zvážíme ji a přilejeme do ní tolik množství oleje, aby celková hmotnost narostla o 100 g. Sčítání a odčítání se učí dokonce v první třídě.

  • Lada Kovářová | 19. 9. 2005 16:05

    Tuto bábovku nikomu nevnucuji, máte tu k dispozici dalších 82 receptů na bábovky, takže si máte z čeho vybírat. Děkuji.

  • Míša | 19. 9. 2005 15:44

    Tato babovka mi neprijde az tak zajimava aby byla oznacena jako "výborná"... bábovku podobného druhu, děláme doma často... podle mě je to bábovka dobrá, to ano,ale jak říkám .. není na nic nic zajímavého... a navíc podle mě je ta vaše bábovka moc suchá a neuvádítě žloutky což mi připadá jako nesmysl... těsto by bylo jinak přece moc husté,ne? Souhlasím s paní danou Minaříkovou a také s Petrou vodnakovou...

  • Lada Kovářová | 13. 8. 2005 20:44

    Omlouvám se, netušila jsem, že uvedení množství oleje v gramech může vyvolat takové pochybnosti. Jakmile se vrátíme z dovolené množství oleje převedu.

  • Lenka Sedlářová | 13. 8. 2005 20:03

    To by mě zajímalo ve které škole. Já děti učím, že 100ml vody má hmotnost 100g. Olej má menší hustotu než voda, tudíž ho musí být více ml. Schválně jsme to změřili a je to asi 110 ml oleje.Jinak bábovku jsem dělala též a celá rodina se shodla, že je opravdu výborná.

  • Milly | 13. 8. 2005 00:35

    100g oleje neodpovida 100ml oleje!!!!Olej je tezsi nez voda-deti se to uci na zakladce ;-)

  • Lenka Dobešová | 12. 8. 2005 19:56

    Vpořádku,ale má to být tak správně napsáno i v receptu ne?

  • Anonym | 12. 8. 2005 19:11

    100 g oleje je to samé jako 100 ml oleje, děti se to učí ve škole.

  • Lenka Dobešová | 11. 8. 2005 20:52

    Už jen jak si přečtu 100 g oleje!!! Nesmysl, ještě nikdy jsem nevážila olej!? Divím se,že paní Dana a Petra vůbec tuto podivuhodnou receptůru zkoušely.

  • Petra Vodnakova | 31. 1. 2005 17:30

    Jako vybornou bych tuto babovku neoznacila. Priste radeji zavolam mamce a na recept na "vybornou" babovku se zeptam ji. Delala jsem ji presne podle receptu a ted ji degustuji a asi si k ni budu muset udelat caj, je totiz velmi sucha. Navic babovku delaji prave zloutky krasne zlutou, takhle je bila a takova "nezdrave" vypadajici. Souhlasim s pani Danou Minarikovou. Skoda, ze jsem si jeji komentar neprecetla pred vybranim prave tohoto receptu..

  • Dana Minaříková | 16. 11. 2004 09:59

    Bábovku jsem upekla a není to žádný zázrak. Není vůbec výborná, ale úplně obyčejná, trochu suchá, přestože jsem do těsta dala i žloutky, které v receptu neuvádíte ) bez nich bylo totiž těsto moc husté).

  • Anonym | 28. 10. 2004 11:19

    kolik minut se to má péct???????????????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Kokos Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně
Olomoucká pomazánka s…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

Po pohřbu Jiřího Krampola (†87): Tři znesvářené smuteční kary!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Výborná bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact