• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vrstvený salát
Napište svůj komentář k receptu

Vrstvený salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vrstvený salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • celer 1 1/3 sklenice - sterilizovaný
    • 200
      g šunka nářezová - na kostky
    • 6
      ks vejce vařené na kostky
    • 1
      plechovka kukuřice sterilizovaná větší - (bez nálevu)
    • 2
      ks jablka nakrájená na plátky
    • 1
      ks majonéza menší
    • 1
      ks pórek menší - na kolečka
    • 200
      g sýr na hrubo

Postup přípravy receptu

1
Vrstvíme na sebe podle pořadí ingrediencí, začínáme celerem. Do skleněné nebo porcelánové mísy objemu asi 4 litry a necháme uležet nejméně přes noc.
2
Chutná výborně, nebojte se kombinací ingrdiencí, velmi dobře do sebe zapadají, můžeme použít samostaně nebo jako přílohu k bílému masu, ale hlavně tento salát používám na slavnostní příležitosti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vrstvený salát do sklenice

Vrstvený salát do sklenice

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený moučník s marcipánem

Vrstvený masový bochník

Vrstvený masový bochník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sára | 16. 8. 2014 23:45

    bezkonkurenční fantazie chutí,kdokoli zkusí tak mi dá za pravdu. ;-)

  • HelenaPa | 18. 2. 2013 08:40

    Salát byl výborný a hezky vypadal. Dávám 1.

  • Ivushkaa
    Ivushkaa | 2. 1. 2013 12:30

    Náš oblíbený salát ;-). Jen majonézu nadlehčuji trochou bílého jogurtu. Celer dávám ve dvou vrstvách dolů a přibližně doprostřed.

  • Lenka Vavrošová | 1. 9. 2007 12:56

    Děláme ho často, ale nedáváme do něj sýr a je taky moc dobrý.

  • Irča | 20. 5. 2007 21:54

    Zrovna včera jsem dělala podobný salát, akorát jsem do něj nedávala pórek a sýr.Jablka jsem nedala na plátky, ale strouhala jsem je nahrubo na struhadle. Musím říct, že to bylo opravdu vynikající a osvěžující.

  • Eva | 27. 4. 2005 14:13

    Naprosto perfektní!

  • Helena | 19. 4. 2005 10:46

    Já ten recept znám pod jiným názvem, ale to nevadí. Navrstvím přesně podle návodu a těsně před podáváním promíchám, je vynikající. Ještě pro toho, kdo nemůže majonézu, já dáván zakysanou smetanu, nebo kombinuji 1/2 majonézy a 1/2 smetany, dle libosti.

  • Hana | 11. 4. 2005 06:39

    Majonéza nemá protéct a opravdu se myslí ta malá 100 gr , ale může být i větší podle libostii každého, když se srvíruje tak se podává jako koláč ,kdy se berou všechny vrstvy a na talíři si to může každý promíchnout

  • Martinka | 8. 4. 2005 20:30

    Lepší je když majolku promícháte se šlehačkou(jedno balení). Zálivka prosákne celím salátem a pak je to tedy, jak říkáme mi nymburáci, SALÁT ŇAM ŇAM

  • Alice | 7. 4. 2005 09:50

    Mám také několik otázek, vesměs vyplývají z mé nezkušenosti: tu majonézu nepromíchávám ? Pokud je to standardní malá majonéza, nemá šanci protéct, ani když je light. Jakou volíte (třeba tekutější) značku ? A vlastně - jaké je balení „menší“ - já to brala jako tu malou vaničku (cca 100 g), ale třeba je to sklenička (asi 250 ml) ? Děkuju předem za odpověď, ráda bych to zkusila. Mám jen teoretický návrh - dala by se majonéza trochu povolit šťávou z kompotu nebo třeba nálevem z celeru či kukuřice ?

  • Věra | 7. 4. 2005 03:11

    Salát jsem již zkoušela a mohu potvrdit, že je opravdu skvělý. Majonézu dát pod pórek, nebojte se experimentovat.

  • Zdeňka Kováčová | 6. 4. 2005 13:42

    Není mi jasné. Majonézu navrstvit jako poslední vrstvu pod pórek a sýr nebo promíchat s ostanímiingrediencemi. Jinak vypadá tento salát zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Jablka Kukuřice Majonéza Pórek Šunka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Vrstvený salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact