• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vrstvený koláč
Napište svůj komentář k receptu

Vrstvený koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vrstvený koláč
Vrstvený koláč
Vrstvený koláč
Vrstvený koláč
Vrstvený koláč
Vrstvený koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 120
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g máslo
    • citronová kůra
    • 150
      g jahodová marmeláda
  • Krém
    • 160
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g moučkový cukr
    • 250
      g lučina
  • Puding
    • 800
      ml mléko polotučné
    • 2
      ks puding
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

1
Mouky smíchejte s kypřícím práškem a oběma cukry. Udělejte ve směsi důlek, do kterého rozklepněte dvě vejce, přidejte máslo, citronovou kůru, trochu vody, vypracujte v hladké těsto a vyválejte ho na velikost plechu. Těsto pečte v předehřáté troubě při 180°C, asi 25-35 minut.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

2
Krém: ze smetany vyšlehejte šlehačku a pomocí mixéru ji spojte s cukrem a lučinou.
3
Puding: V mléce rozmíchejte puding, cukr a semínka z vanilkového lusku. Vše přiveďte k varu a míchejte, dokud směs nezhoustne.

RADA: Jak na domácí puding?

4
Těsto pomažte jahodovou marmeládou, tenkou vrstvou krému a zalijte pudingem. Nechte zchladnout a následně ztuhnout v ledničce po dobu jedné hodiny. Navrch ještě rozetřete vrtsvu bílého krému. Krájejte na obdélníky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z kávové sedliny

Koláč z kávové sedliny

Koláč Sněhurka

Koláč Sněhurka

Koláč s medem a meruňkami

Koláč s medem a meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Hladká mouka Jahodová marmeláda Lučina Máslo Mléko polotučné Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Puding Smetana Vanilkový cukr Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

117
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
114
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
64
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…
52
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
32
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Vosí hnízda VI.
Vosí hnízda VI.
Vracovské beleše
Vracovské beleše
Vrstvené jablkové řezy
Vrstvené jablkové řezy
Vrstvený masový bochník
Vrstvený masový bochník
Vrstvený moučník s marcipánem
Vrstvený moučník s marcipánem
Vrstvený rohlíkový koláč
Vrstvený rohlíkový koláč
  • Recepty.cz
  • Vrstvený koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact