• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Voňavý česnekový bůček
Napište svůj komentář k receptu

Voňavý česnekový bůček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavý česnekový bůček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček libovější
    • česnek
    • pepř mletý celý
    • 3
      ks bobkový list
    • sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička grilovací koření pálivé
    • koření na steak
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok později krájet; tak, aby se na řezu objevila mozaika s tenkými česnekovými proužky.
2
Bůček vložíme do vody a hodinu vaříme. Vodu okořeníme celým bílým pepřem, třemi bobkovými listy, osolíme a přidáme do ní 15 oloupaných stroužků česneku.
3
Mezitím si připravíme směs, do které bůček obalíme. Do mísy rozdrtíme 15 stroužků česneku, přidáme sůl, lžičku v hmoždíři nahrubo tlučeného pepře (zelený, bílý a černý), lžičku sladké papriky, případně lžičku pálivějšího grilovacího koření. (Přidat můžeme také hrubě drcené koření na steaky). Koření spojíme tekutinou, aby vzniklo velmi husté těstíčko: dáme podle chuti sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, případně pár kapek tabasca.
4
Bůček vyndáme z vody (vznikne z ní základ ovarové polévky), necháme chvíli oschnout a ještě teplý důkladně obalíme v připravené směsi. Zabalíme do alobalu a necháme vychladnout. Poté uložíme na šest dní do chladničky. Za tu dobu se bůček důkladně proleží a všechny chutě i vůně jím dokonale prolnou. Krájíme jej pak na jemné plátky, jíme s kyselou okurkou a křenem, nebo obložíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý blumový džem

Voňavý blumový džem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MADE | 15. 2. 2013 16:14

    Nedávala jsem tolik česneku do vody na vaření ani na prošpikování, ale i tak byl výborný. Velmi chutnal návštěvě i nám. Určitě zase někdy udělám. ;-)

  • poklipo | 20. 10. 2012 16:11

    Výborný bůček, vydrželi jsme čekat jen čtyři dny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Vaření Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Grilovací koření Koření na steak Paprika - sladká Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřový bůček Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
33
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou,…
28
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
28
Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Smažené vepřové kousky s…
28
Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem
Zapékaná kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Voňavý česnekový bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact