• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Voňavé batátové karí
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé batátové karí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Karí provoněné mnoha druhy koření je skvělým tipem na rychlý oběd či večeři ve všední den. Je velmi lahodným a sytým pokrmem, který je velmi snadný na přípravu. Vychutnat si jej můžete po celý rok.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 3cm kousek
    • 400
      g batáty
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      skořice svitek
    • 2
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      lžička římský kmín drcený
    • 1
      lžička koriandrová semínka drcená
    • 400
      g cizrna sterilovaná
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená v plechovce
    • 150
      g řecký jogurt - pravý
    • rýže vařená k podávání
    • sezam černý k podávání
    • koriandr čerstvý k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu rozehřejte olej, cibuli, česnek a zázvor restujte na středním plameni asi 3 minuty. Přidejte koření a restujte další 3 minuty. Přidejte slitou cizrnu a batáty, promíchejte a minutu dvě opékejte. Zalijte rajčaty a trochou vody tak, aby batáty jen lehce vykukovaly nad hladinu. Osolte, přiklopte a vařte 10 až 15 minut, batáty by měly být na skus.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Vmíchejte jogurt, už nevařte, jen nechte chvíli odstát. Karí podávejte s rýží, posypané černým sezamem a lístky koriandru.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné houbové karí

Kořeněné houbové karí

Cizrnové karí se špenátem

Cizrnové karí se špenátem

Indické zeleninové karí

Indické zeleninové karí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Česnek Cibule Cizrna Koriandr Koriandrová semínka Kurkuma Olej Rajčata oloupaná Řecký jogurt - pravý Římský kmín Rýže Sezam Skořice Sůl Zázvor

Kuře na kari se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Béřovický králík

Béřovický králík

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Kuře na kari se smetanou

Poslední sledované recepty

200
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
155
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
108
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
87
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
75
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Voňavé batátové karí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact