• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Voňavé batátové karí
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé batátové karí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Karí provoněné mnoha druhy koření je skvělým tipem na rychlý oběd či večeři ve všední den. Je velmi lahodným a sytým pokrmem, který je velmi snadný na přípravu. Vychutnat si jej můžete po celý rok.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor 3cm kousek
    • 400
      g batáty
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      skořice svitek
    • 2
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      lžička římský kmín drcený
    • 1
      lžička koriandrová semínka drcená
    • 400
      g cizrna sterilovaná
    • 400
      g rajčata oloupaná krájená v plechovce
    • 150
      g řecký jogurt - pravý
    • rýže vařená k podávání
    • sezam černý k podávání
    • koriandr čerstvý k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta.

RADA: Krájení cibule

2
V kastrolu rozehřejte olej, cibuli, česnek a zázvor restujte na středním plameni asi 3 minuty. Přidejte koření a restujte další 3 minuty. Přidejte slitou cizrnu a batáty, promíchejte a minutu dvě opékejte. Zalijte rajčaty a trochou vody tak, aby batáty jen lehce vykukovaly nad hladinu. Osolte, přiklopte a vařte 10 až 15 minut, batáty by měly být na skus.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Vmíchejte jogurt, už nevařte, jen nechte chvíli odstát. Karí podávejte s rýží, posypané černým sezamem a lístky koriandru.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněné houbové karí

Kořeněné houbové karí

Cizrnové karí se špenátem

Cizrnové karí se špenátem

Indické zeleninové karí

Indické zeleninové karí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Česnek Cibule Cizrna Koriandr Koriandrová semínka Kurkuma Olej Rajčata oloupaná Řecký jogurt - pravý Římský kmín Rýže Sezam Skořice Sůl Zázvor

Kuře na kari se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Kuře na kari se smetanou

Poslední sledované recepty

57
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
55
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
49
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
44
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
43
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
Voňavé vepřové plátky se žampiony
Voňavé vepřové plátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Voňavé batátové karí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact