• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 220 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
8fotografií
Nahrát fotku
 

Telecí ossobuco je italská specialita z telecí kližky, dušené na víně se zeleninou. My jsme klasickou verzi vylepšili asijským kořením. A podávat se tahle dobrota bude na pečené dýni. To si teprve pochutnáte!

Suroviny

4 porce
  • Na ossobuco
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 4 cm
    • 2
      ks řapíkatý celer stonky
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 4
      ks ossobuco řezy
    • 1
      ks badyán
    • 1
      ks skořice svitek
    • 1
      ks chilli
    • 2
      ks citronová tráva
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce med
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 200
      ml červené víno
    • 100
      ml sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, k podávání
  • Pečená dýně se špenátem
    • 1
      ks dýně hokkaido
    • olivový olej
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      lžíce máslo změklé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso postupně opečte, 2-3 minuty z každé strany. Do výpeku dejte pokrájenou zeleninu, přidejte badyán a skořici a asi 3 minuty restujte.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Do hrnce vraťte maso, přidejte pokrájenou chilli papričku, stonky citronové trávy rozmáčknuté plochou stranou nože, bobkové listy a med. Přilijte vývar, víno a sójovou omáčku, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen na minimum a duste 3 hodiny.

RADA: Jak na připálenou omáčku

3
Opatrně vyjměte maso a omáčku vařte bez poklice 15-20 minut, aby se zredukovala a zhoustla. Chuť dolaďte solí a pepřem. Vylovte koření, a pokud chcete, můžete omáčku přecedit, ale není to nutné. Vraťte maso do omáčky a krátce ho prohřejte. Zatímco se dusí maso, připravte dýni.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka (dobře to jde lžící na zmrzlinu). Dýni pokrájejte na kousky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
5
Upečenou dýni dejte do mísy, přidejte na kousky nasekaný špenát, změklé máslo, sůl a pepř a energicky promíchejte, aby se vše spojilo. Konzistenci můžete upravit trochou olivového oleje.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Badyán Bobkový list Červené víno Česnek Chilli Cibule Citronová tráva Dýně Hovězí vývar Koriandr Máslo Med Mrkev Olivový olej Ossobuco Pepř mletý Řapíkatý celer Řepkový olej Skořice Sojová omáčka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

65
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
30
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Voňavá jablečná povidla
Voňavá jablečná povidla
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact