• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 220 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
8fotografií
Nahrát fotku
 

Telecí ossobuco je italská specialita z telecí kližky, dušené na víně se zeleninou. My jsme klasickou verzi vylepšili asijským kořením. A podávat se tahle dobrota bude na pečené dýni. To si teprve pochutnáte!

Suroviny

4 porce
  • Na ossobuco
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 4 cm
    • 2
      ks řapíkatý celer stonky
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 4
      ks ossobuco řezy
    • 1
      ks badyán
    • 1
      ks skořice svitek
    • 1
      ks chilli
    • 2
      ks citronová tráva
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce med
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 200
      ml červené víno
    • 100
      ml sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, k podávání
  • Pečená dýně se špenátem
    • 1
      ks dýně hokkaido
    • olivový olej
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      lžíce máslo změklé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso postupně opečte, 2-3 minuty z každé strany. Do výpeku dejte pokrájenou zeleninu, přidejte badyán a skořici a asi 3 minuty restujte.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Do hrnce vraťte maso, přidejte pokrájenou chilli papričku, stonky citronové trávy rozmáčknuté plochou stranou nože, bobkové listy a med. Přilijte vývar, víno a sójovou omáčku, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen na minimum a duste 3 hodiny.

RADA: Jak na připálenou omáčku

3
Opatrně vyjměte maso a omáčku vařte bez poklice 15-20 minut, aby se zredukovala a zhoustla. Chuť dolaďte solí a pepřem. Vylovte koření, a pokud chcete, můžete omáčku přecedit, ale není to nutné. Vraťte maso do omáčky a krátce ho prohřejte. Zatímco se dusí maso, připravte dýni.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka (dobře to jde lžící na zmrzlinu). Dýni pokrájejte na kousky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
5
Upečenou dýni dejte do mísy, přidejte na kousky nasekaný špenát, změklé máslo, sůl a pepř a energicky promíchejte, aby se vše spojilo. Konzistenci můžete upravit trochou olivového oleje.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Badyán Bobkový list Červené víno Česnek Chilli Cibule Citronová tráva Dýně Hovězí vývar Koriandr Máslo Med Mrkev Olivový olej Ossobuco Pepř mletý Řapíkatý celer Řepkový olej Skořice Sojová omáčka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Čínské placičky

Čínské placičky

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Voňavá jablečná povidla
Voňavá jablečná povidla
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact