• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Napište svůj komentář k receptu

Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 220 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
8fotografií
Nahrát fotku
 

Telecí ossobuco je italská specialita z telecí kližky, dušené na víně se zeleninou. My jsme klasickou verzi vylepšili asijským kořením. A podávat se tahle dobrota bude na pečené dýni. To si teprve pochutnáte!

Suroviny

4 porce
  • Na ossobuco
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor 4 cm
    • 2
      ks řapíkatý celer stonky
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 4
      ks ossobuco řezy
    • 1
      ks badyán
    • 1
      ks skořice svitek
    • 1
      ks chilli
    • 2
      ks citronová tráva
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce med
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 200
      ml červené víno
    • 100
      ml sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, k podávání
  • Pečená dýně se špenátem
    • 1
      ks dýně hokkaido
    • olivový olej
    • 3
      hrst baby špenát
    • 1
      lžíce máslo změklé
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso postupně opečte, 2-3 minuty z každé strany. Do výpeku dejte pokrájenou zeleninu, přidejte badyán a skořici a asi 3 minuty restujte.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Do hrnce vraťte maso, přidejte pokrájenou chilli papričku, stonky citronové trávy rozmáčknuté plochou stranou nože, bobkové listy a med. Přilijte vývar, víno a sójovou omáčku, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen na minimum a duste 3 hodiny.

RADA: Jak na připálenou omáčku

3
Opatrně vyjměte maso a omáčku vařte bez poklice 15-20 minut, aby se zredukovala a zhoustla. Chuť dolaďte solí a pepřem. Vylovte koření, a pokud chcete, můžete omáčku přecedit, ale není to nutné. Vraťte maso do omáčky a krátce ho prohřejte. Zatímco se dusí maso, připravte dýni.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka (dobře to jde lžící na zmrzlinu). Dýni pokrájejte na kousky, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
5
Upečenou dýni dejte do mísy, přidejte na kousky nasekaný špenát, změklé máslo, sůl a pepř a energicky promíchejte, aby se vše spojilo. Konzistenci můžete upravit trochou olivového oleje.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí ossobuco na houbách

Telecí ossobuco na houbách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Badyán Bobkový list Červené víno Česnek Chilli Cibule Citronová tráva Dýně Hovězí vývar Koriandr Máslo Med Mrkev Olivový olej Ossobuco Pepř mletý Řapíkatý celer Řepkový olej Skořice Sojová omáčka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
41
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
33
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
32
Houbový guláš
Houbový guláš
31
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Voňavá jablečná povidla
Voňavá jablečná povidla
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
Voňavé kuře
Voňavé kuře
Voňavé palačinky
Voňavé palačinky
  • Recepty.cz
  • Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact