• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Voňavá jablečná povidla

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 164
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Voňavá jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka -oloupaná,bez jádřinců
    • citron -dle chuti(kyselosti jablek)
    • 600
      g cukr krupice
    • skořice - mletá -dle chuti cca 1,5 lžičky
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady provaříme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme, jelikož používáme různé odrůdy jablek, tak budeme potřebovat povidla například přisladit nebo přikyselit. Povidla používáme na koláče, vdolky, palačinky, do buchet... a dají se i lehce zavařit do sklenic a použít, kdy se nám zlíbí.
2
Plníme do skleniček od majolky, přesnídávky... asi 1 cm pod okraj. Pevně uzavřeme a v hrnci s vodou (na dno dáme utěrku!) při 90°C zavaříme cca 15 minut. Po vytažení ani neobracíme dnem vzhůru, jen necháme pomalu zchladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá bábovka se sojovým sukem

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Hrušková povidla

Hrušková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 7. 2018 17:54

    misula29: ...není zač :) ...jsem rád, že Vám chutnají :)

  • misula29 | 11. 7. 2018 22:11

    Velmi dobrá povidla, děkuji za recept!

  • Hanušková | 9. 11. 2016 13:06

    Jsou vynikající!

  • Majka | 6. 10. 2016 20:06

    Právě je vařím, udělala jsem před 14ti dny na zkoušku a byly výborný - na koláčky, do buchet, na palačinky ...

  • Majka | 6. 10. 2016 20:00

    ...ale někdo se skleniček i rád zbaví zadarmo ;-) - mne zásobuje sousedka :-)

  • mamina | 6. 10. 2016 19:57

    skvele :) domaci jsou proste domaci

  • Miroslava Pokorná | 2. 10. 2016 09:38

    Jablečná povidla jsou výborná a krásně voní. Včera jsem s nimi potírala vdolky a ty byly :-* !

  • karl | 19. 10. 2014 13:07

    skleničky se neshánějí, ale kupují... ;-)

  • Marcela | 9. 10. 2014 15:04

    Já zavařuju zásadně v troubě na plechu s vodou a tyhle výborný povidla zrovna tak. Jsou výborný.

  • hanka | 1. 10. 2014 12:25

    super, moc mi to chutná, jdu shánět skleničky :-)))

  • recepty73
    recepty73 | 8. 9. 2014 18:54

    ...přibližně 6 - 8 skleniček od majolky ;-)

  • zsoka | 4. 9. 2014 13:45

    chystam se je tez udelat, ale muzu se prosim zeptat kolik z tech 2 kg jablek je cca sklenicek??

  • Peti | 29. 7. 2014 11:51

    úžasné,výborné,jdu hned na další várku

  • Věrka | 19. 1. 2014 20:13

    Jablíčka se nám kazí, tak jsem se pustila do povidel, jsou mooc dobrý.

  • Tereza | 16. 8. 2013 22:46

    Dělala jsem z šesti kg letních jablek, rozvářela se rychle, tak jsem s nimi byla hotová brzy. Jsou vynikající a zítra budu pokračovat. Děkuji za výborný recept, Tereza. :-)

  • nama | 17. 10. 2012 09:39

    výborné , výborné, výborné !!!!! nic jiného nemohu říci, v sobotu jsem je dělala, zavařila, dneska ze zbytku koláče a jsou úžasné. Nevlastní syn vyblízával kastrůky po nich a dali by se dát i mrněti jako přesnídávka. Fakt super !

  • hikle | 6. 10. 2012 13:41

    Povidla jsou vynikající a určitě ještě další uděláme.

  • Marcela Ptáčková | 19. 9. 2012 12:27

    Doporučuji dát kvalitní vanilkový cukr, ne náhražky z obchoďáků které nemají s vanilkou nic společného. Povidel mám už pěknou zásobičku a jsou opravdu výborná. Zavařovala jsem je ve vroucí vodě.

  • Blanka | 4. 9. 2012 19:27

    <:-) jsou skvělá

  • Anna Votrubová | 25. 8. 2012 15:59

    Výborná povidla, dali by se jíst i jako dětská přesnídávka, kdyby se méně osladila. Recept chci moc pochválit.

  • ivčapě | 13. 9. 2011 12:39

    dotaz na paní Marii : co to jsou žužly ????

  • Drahuška | 13. 9. 2011 11:20

    Povidla jsou vynikající, stále mi je všichni pod rukama ujídají a pomlaskávají :-)

  • Marie | 16. 8. 2011 21:08

    Jablka nestačím sbírat,je mi líto je vyhazovat a tak skorem obden dělám tyto vynikající povidla a žužly.Dávám je na koláče nebo lívanečky.

  • Dáša Šourová | 15. 5. 2011 20:02

    Jako od babičky :-*

  • Anna | 14. 1. 2011 19:44

    Máme rádi tyto povidla víc,než ty,s přidáním octa :(.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Dušení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Skořice - mletá Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorové maso

Mramorové maso

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Dort srdce

Dort srdce

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
48
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
40
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
33
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
24
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Odpadlíci z Love Islandu Lenka a Nicolas: Nátlak a pravda o jejich ve vztahu!

Odpadlíci z Love Islandu Lenka a Nicolas: Nátlak a pravda o jejich ve vztahu!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Volské topinky
Volské topinky
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá bábovka se sojovým sukem
Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Voňavá farmářská kachna s domácími…
Voňavé anglické kapsy
Voňavé anglické kapsy
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské Ossobuco
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
  • Recepty.cz
  • Voňavá jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact