• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
Napište svůj komentář k receptu

Von Trapp apple strudel

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Von Trapp apple strudel
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 900
      g jablka oloupaná, nakrájené čtvrtky na plátky
    • 3
      lžíce rozinky
    • 3
      lžíce sušené třešně
    • 3
      lžíce sušené brusinky
    • 40
      g hnědý cukr krystalový
    • 2
      skořice 1-2 mletá
    • 1
      špetka hřebíček tlučený
    • citron z půlky citronu
    • 8
      plátek fillo těsto
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce strouhanka opražená
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme).
2
Z balíčku těsta oddělíme 8 plátů, zbytek těsta přikryjeme vlhkou utěrkou.
3
4 pláty položíme postupně na plech na sebe, každý potřeme máslem. Podél dlouhého okraje těsta dáme polovinu nádivky, zavineme, špičky přitlačíme a zahneme dolů. Stejným způsobem uděláme druhý závin, potřeme máslem a pečeme 35-40 minut.
4
V polovině pečení obrátíme. Po vjmutí ještě teplé pocukrujeme.
5
Podáváme teplé s vanilkovým krémem nebo zmrzlinou. Dá se uchovat v mrazáku ve vhodném kontejneru až 1 měsíc, pak nechat rozmrazit a ohřát v mikrovlnce.
6
Já ještě za pečení připravím druhou nádivku (tvarohovou, piňa kolada, višňovou podloženou frangipane (druh mandlového pečiva), sýrovou, špenátovou, abych zpracovala všechno těsto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 1. 5. 2008 12:43

    Čo to znamená "v polovine pečení obrátime"? To ako že celú štrúdlu na plechu obrátime, ako keď trebárs otáčame mesona panvici? Moc tomu nerozumiem. Ta štrúdla sa rozpadne. Nie?

  • possum * | 17. 12. 2006 14:22

    fillo testo, pokud se neda sehnat, se da nahradit listkovym.

  • louis cechmanek | 16. 12. 2006 20:43

    fillo testo co to je. ja si chci udelat testo sam sem tady u afiky gde ho mam schanet dekuji za recept louis

  • Jana | 19. 6. 2006 21:28

    Zadejte si do vyhledávače fillo těsto

  • iva | 19. 6. 2006 20:36

    Můžete mi říct, co je fillo těsto a kde se dá sehnat? Děkuji

  • Helena | 30. 11. 2005 14:39

    Pani Alie,Vase asociace byly spravne,Rada si ctu v historii kulinarstvi(bichle patri memu synovi) a tam stoji,ze strudl stvoril madarsky kuchar ve Vidni,inspirovan tureckou baklavou z fillo testa.Moderni kulinarstvi se k nemu vraci(s odlehcenymi nadivkami)protoze je tenke.Pokud ho dostanete v polotovarech,mate polovinu prace usetrenou.

  • Alia | 27. 11. 2005 09:03

    Ja furt nevedela co s tim fillo testem delat, teda az na mistni speciality. Strudl me napadl, ale nevedala jsem jak. Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Fillo těsto Hnědý cukr Hřebíček Jablka Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Strouhanka Sušené brusinky Sušené třešně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Mňam buřty

Mňam buřty

Mražená káva

Mražená káva

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

354
Francouzský dresing
Francouzský dresing
98
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí
92
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
88
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
86
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Von Trapp apple strudel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact