• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Vločková kaše s medem pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vločková kaše s medem pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 200
      ml voda
    • 100
      ml mléko
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Vločky proprat ve vodě, až je čirá, zalijeme odměřenou vařící vodou a vaříme asi půl hodiny, vodu v případě potřeby doléváme. Rozvařené vločky promícháme s mlékem a medem.
2
**Obměna:** místo mléka vmícháme jogurt a med. Můžeme doplnit rozmačkaným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Fenykl s cuketou nejen pro děti

Fenykl s cuketou nejen pro děti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 1. 9. 2009 14:23

    Tak já našim klukům (5,2) už po tom půl roce dávala dá se říci klasickou stravu dospělých, jasně, nejdříve jsem začala se zeleninovými kašičkami...chce to hlavně postupně,jak psala pí.Tereza, jeden den lžičku,druhý den víc atd..Kravské mléko jsem také dávala,dělala jsem z ní např. krupičku atd. Vše zálež na výchově a co se týče alergií. Jinak jsem ráda, že jsem si vzpomněla na takové kašičky,které jsem jedla někdy kolem věku 10-ti let,na návštěvě u mé tety. Pamatuji si,že jednou je dělali na sladko,jednou zase na slano, třeba s párkem,nebo vajíčkem uvařeným natvrdo. Těším se až vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 15:23

    Terezko, ono je to asi o pohodlnosti, či co. Nebo se ( v tomto případě neblaze ) kopíruje vliv z USA, kde děti rostou taky bez jakéhokoliv pokusu o výchovu. Mixovanou stravou se děti nenaučí kousat, proto pak nechtějí maso, s papírovými plenkami se počůrávají ještě předškoláci,... Ale to sem taky asi nepatří:-))

  • Tereza Jarčušková | 15. 1. 2007 14:52

    Jitkokytko, presne tak ako píšete, vychovali nás a ja svoje deti. Žiadne mixovanie, strava pestrá, to, čo my len s tými úpravami ako píšete. Vlastne vtedy som začala variť množstvo zeleniny na rôzny spôsob, používať málo tuku, podstatne znížila solenie, pilo sa veľa mlieka a pod. Mali sme jednu známu detskú lekárku, ktorá nás učila : daj dieťatku 1 lyžičku novej potravy, viac nie. Na druhý deň 2 lyžičky, ak nie je nič problémové po pár dňoch, daj sa najesť. A pridávať vždy len 1 nové jedlo. Akonáhle dieťa pevne sedelo, učili sme piť z hrnčeka. Žiadne fľaše v 3. rokoch dieťaťa. Ale už som sa rozkecala, toto tu nepatrí :)))

  • jitkakytka | 15. 1. 2007 14:15

    K těm malým dětem. Dceři je 23 let a od 6-ti měsíců jedla to co my, pouze se míň solilo a nepoužíval pepř. Jinak běžná dospělácká strava včetně svíčkové s knedlíkem. A žádné mixování, pouze malé kousky. Dnes by mě maminky asi hnaly ale doba byla taková.

  • Jitka Marková | 15. 1. 2007 00:45

    Souhlasím s níže napsaným. Náš syn má téměř 15 měsíců a teprve nyní uvažuji, že bych mu vločkovou kaši zkusila uvařit. Med do roku URČITĚ NE, rovněž kravské mléko bych do roku (i víc) vůbec nedávala !!!! Na to je vždy dost času :-)

  • zuzana hálová | 5. 12. 2006 18:49

    když si koupíte biovločky, tak nemusíte propírat a rovnou vařit, žadná ,,špinavá,,voda nehrozí:-).

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2006 13:59

    Souhlasím, med se nedoporučuje minimálně do jednoho roku a u dětí s alergickou zátěží v rodině, do tří let. Já bych se přimlouvala jen za ten jogurt s rozmačkaným ovocem :)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2006 13:13

    Dievčatá, ani ten med sa mi trocha pre maličké deti nepozdáva. Je to pomerne silný alergén. A deti nepotrebujú sladiť, to len my ich to zbytočne skoro učíme. Tým nechcem povedať, že med nie je zdravý, len by som s ním trocha počkala.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 11:47

    Ano, asi máte pravdu, Lado. Ono to už nějakou chvíli je, co byly naše holky maličké...Kvůli tomu lepku raději podávejte dětem od dokončeného 8. měsíce.

  • Lada Kovářová | 2. 2. 2006 14:26

    No,já bych ještě dva měsíce přidala.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 2. 2006 14:20

    Tohle je kaše pro hodně malé děti od 6-7 měsíců a propláchnutí zbavíme vločky většího množství lepku z rozdrcených vloček.

  • Marie Svobodová | 1. 2. 2006 17:51

    Někdy také vločky na sucho opražím, dostanou příjemnou chuť a také namočím a uvaření je skutečně za chvíli. Ale nikdy neproplachuji.

  • Maborka | 1. 2. 2006 12:14

    Absolutně nechápu, proč bych měla propírat vločky ve vodě a připravovat je tak o obrovské množství vitamínu B, který je na nich nejcennější. Doporučuji jiný postup. Vločky nasypat přes noc do hrnce s mlékem, přes noc změknou a uvaření husté kaše je otázkou chviličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné
Pokrmy Ostatní Sladké Z ovesných vloček Pro děti Snídaně Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Med Mléko Ovesné vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Nakládané maso

Nakládané maso

Tartaletky

Tartaletky

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
15
Jednoduchá pomazánka s Romadurem
Jednoduchá pomazánka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Vločková kaše s medem pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact